Jauna grāmata mazajiem - Zanderes un Laukmanes "Dieguburti"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izdevniecības "Liels un mazs" jaunā, jautrā grāmatiņa - dzejnieces Ineses Zanderes un mākslinieces Ūnas Laukmanes "Dieguburti" dodas palīgā bērniem, kas sāk iepazīt burtus, informē izdevniecībā "Liels un mazs".

Burtu bērnudārzs

Grāmatiņa līdzinās burtu bērnudārzam, jo burti tajā sadalīti dzejnieces izgudrotās "grupiņās", kas kopā spēlējas pantos un ilustrācijās, vingro un iet rotaļās. Katram burtu cilvēciņam pieder savs skaitāmpants, kurā labi saredzams viņa burts un sadzirdama atbilstošā skaņa.

Savs pants ir arī katrai grupiņai, kam dzejniece devusi burtu izskatam atbilstošus nosaukumus - Vēderiņi, Kumpīši, Cekuliņi, Cepuriņi, Grābeklīši, Sētiņas, Ļipaiņi, Puļķīši un Luņķīši. Turklāt katra burtu grupiņa bērniem māca vingrojumu, kas ļauj izkustēties un padraiskoties. Lasītājs pats var izdomāt, kurai grupiņai piederīgs viņa vārds un uzvārds.

"Mani burti ir tievais, taisnais I un līkumā izlocītais Z, tāpēc šajā bērnudārzā es esmu Puļķītis Luņķītis,"

paskaidro autore.

Ūnas Laukmanes darbs - burtu cilvēciņi

Dzejnieces vēlmi izgudrot jaunu pantu ābecīti pirms vairākiem gadiem iedvesmoja mākslinieces Ūnas Laukmanes darbs - burtu cilvēciņi. Šis tekstila bilžu alfabēts tapa Rīgas Doma kora skolas pirmklasniekiem. Grāmatā burtu cilvēciņi papildināti ar vairākām jaunām ilustrācijām, bet noslēgumā aprakstīta kustību rotaļa, kuru var izmantot alfabēta apgūšanai.

Grāmatas izdošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Grāmatas "Dieguburti" atvēršana notika 10.decembrī Kalnciema ielas kvartāla tirdziņā, kur "Liels un mazs" un animācijas studija "AtomArt" prezentēja arī sadarbībā tapušo filmu un bilžu grāmatu par Lupatiņiem - stāstus par četriem maziem audumu bērniņiem un Kaķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu