Žurnālisti par gada izcilniekiem nosauc Nadalu un Vlasiču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Sporta preses asociācija (AIPS) par gada labākajiem sportistiem atzinusi spāņu tenisistu Rafaelu Nadalu un horvātu augstlēcēju Blanku Vlasiču.

Balsojumā par labāko sportistu vīriešu konkurencē Nadals saņēma 16,32% balsu, apsteidzot divus Spānijas futbola čempionāta pagājušās sezonas spēcīgākās vienības "Barcelona" spēlētājus argentīnieti Lionelu Mesi un spāni Andresu Injestu, kuri ieguva attiecīgi 14,97% un 14,73% balsu.

Savukārt Vlasiča balsojumā ieguva 19,76% žurnālistu atbalstu. Otrajā vietā ar 15,35% balsu palika ASV kalnu slēpotāja Lindsija Vona, bet trešajā vietā ierindojās beļģu tenisiste Kima Klijstersa, kura ieguva 14,24% balsu.

Kā ziņots, ATP pasaules ranga pirmais numurs Nadals septembrī pirmo reizi karjerā triumfēja ASV atklātajā čempionātā, kļūstot tikai par septīto tenisistu vēsturē, kurš spējis uzvarēt visos četros "Grand Slam" sērijas turnīros. Tāpat Nadals šogad arī kļuva tikai par ceturto tenisistu, kurš spējis uzvarēt trijos "Grand Slam" turnīros pēc kārtas.

Tāpat Nadals šogad piekto reizi karjerā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā un otro reizi triumfēja Vimbldonas turnīrā.

Nadals šogad atgriezās arī ATP ranga pirmajā vietā, šo pozīciju pārņemot no šveicieša Rodžera Federera. Ranga pirmajā vietā Nadals atgriezās pēc triumfa Francijas atklātajā čempionātā.

Savukārt 27 gadus vecā Vlasiča šogad triumfēja Eiropas un pasaules telpu čempionātos.

Tāpat augstlēcēja kalendārā gada ietvaros uzvarēja 18 no 20 sacensībām, kurās izgāja uz starta, uzrādot sešus no desmit labākajiem šī gada lēcieniem.

Vlasiča tika atzīta arī par Eiropas un pasaules gada labāko vieglatlēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu