Siguldas pašvaldība trīnīšu ģimenei piešķīrusi € 4269 pabalstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Siguldas novada dome ģimenei, kurā 30.aprīlī piedzimuši trīnīši, piešķīrusi vienreizējo pabalstu 4269 eiro apmērā, informēja Siguldas novada domes pārstāve Ginta Zīverte.

«Siguldas novada pašvaldībā jau kopš 2008.gada ģimenes saņem vienu no lielākajiem jaundzimušo pabalstiem Latvijā - šobrīd pašvaldības saistošie noteikumi nosaka, ka pabalsta apmērs ir 320 eiro par katru jaundzimušo mazuli, līdz ar to trīnīšu ģimenei no pašvaldības jau pienācās pabalsts 960 eiro apmērā, bet, izprotot, ka jaunajai ģimenei nepieciešams papildu atbalsts, Siguldas novada domes deputāti ir lēmuši par papildu materiālā atbalsta piešķiršanu kuplajai siguldiešu ģimenei, tādējādi kopējais pašvaldības pabalsts Osipovu ģimenei sasniegs 4269 eiro,» norādījis Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Jaundzimušie siguldieši ir otrie trīnīši, kas šogad piedzimuši Latvijā. Pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis 2011. un 2014.gadā, kad trīnīši piedzima piecās ģimenēs. Pērn Latvijā trīnīši piedzima trīs ģimenēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu