LTV1 gadu mijā!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Skatītājus gaida filmu pirmizrādes, aizraujoši koncerti un dažādos rakursos izgaismoti svarīgākie notikumi valstī. Īpašā gadu mijas programma svētku noskaņu ienesīs ikvienā mājā!

Piektdien, 31. decembrī, uz svētku viļņa jau plkst. 12:00 noskaņos Mārtiņa Zīverta lugas „Minhauzena precības” iestudējums Latvijas Nacionālajā teātrī. Režisora Edmunda Freiberga veidotajā izrādē galvenajās lomās redzēsim Ivaru Pugu (Minhauzens), Daigu Gaismiņu (Jakobīne), Uldi Dumpi (Uksens), Normundu Laizānu (Nariškins) un Astrīdu Kairišu (Irme). Iestudējums veidots kā romantiska komēdija visai ģimenei par mīlestības piedzimšanas brīnumu. Skatītājus gaida daudzu asprātīgu vārdu pārmaiņu un pārpratumu virkne, kā arī romantiski sapņi par laimi un mīlestību. Šī ir izrāde, kas piedāvā aizmirst ikdienu un liek ļauties teātra valdzinājumam un spēles priekam.

Uz aizvadītā gada būtiskākajiem notikumiem mūsu valsts ekonomikā, politikā, sabiedriskajā dzīvē un arī kriminālajā jomā palūkosies LTV Ziņu dienesta komandas veidotā pārraide „Gada notikumi 2010”, kas sāksies plkst. 18:00. Šajā pārraidē tiks noskaidrots arī Gada cilvēks LTV Ziņu dienesta skatījumā.

Plkst. 19:00 skatītājus izklaidēs programma „Latviešu kino zelta izlase”, kurā apkopotas populārākās un labākās dziesmas no dažādu laiku latviešu kinofilmām. Dziesmas dziedās Andris Ērglis, Liene Šomase, Ingus Pētersons, Aiša, Jānis Stībelis, Ieva Akuratere, Atis Auzāns, Kristina Zaharova, Dainis Skutelis, Lauris Reiniks un "Mirage Jazz Orchestra".

Grupas „Labvēlīgais tips” jaunākais koncerts „Kurvis” LTV1 ēterā sāksies tūlīt pēc „Panorāmas” - plkst. 21:10. "Kurvis jeb grozs ir latviešu identitātes neatņemama sastāvdaļa. Latvieša dzīves gājums sākas ar kurvi jeb šūpuli, un visu dzīvi tas pavada viņu savā ceļā – pirmais atraidījums no meitenes, kartupeļu talka rudenī, sēņu laiks, kukuļu kurvis, lielveikalu invāzija, iztikas minimuma grozs, groziņvakars kultūras namā..." Tā koncerta pamatdomu skaidro grupas mūziķi. Koncerta programma jeb dziesmu kurvis būs pilns ar labākajiem no daudzajiem jaunumiem, kas tapuši šajā grupai tik ražīgajā un notikumiem bagātajā gadā. Protams, "Labvēlīgais tips" savus skatītājus un klausītājus nebeidz pārsteigt ar lielisku šovu, gaumīgiem jokiem un pozitīvu, nedaudz vieglprātīgu atmosfēru.

Īsi pirms pusnakts - tradicionālās svētku uzrunas: plkst. 23:45 - Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzruna gadu mijā, 23:55 - Valsts prezidenta Valda Zatlera apsveikums Jaunajā gadā.

Kad būs apēsts svētku cepetis un salūta gaismā sagaidīts 2011. gads, LTV1 plkst. 00:05 aicinās uz koncertu „Zelta dziesmu nakts”, kurā vienuviet redzēsim skaistākās un vispopulārākās, visaizkustinošākās, unikālas latviešu dziesmas 40 gadu garumā. Mūzikas eksperti, režisori, mākslinieki un cilvēki, kas no mūzikas neko nesaprot, dziesmas sarindojuši zelta TOPā. Kura būs dziesma NR.1? To atklās, iespējams, visu laiku labākais TOPa paziņotājs – Jānis Skutelis. Viņš garantē smieklus caur asarām, aizkustinošus mirkļus, kādam neizdzēšamas jaunības atmiņas, kādam visa sākumu. Būtībā – šīs dziesmas ir stāsts par mums.

Gintas Krievkalnas pirmais solokoncerts „Nakts lūgums”
Gintas Krievkalnas pirmais solokoncerts „Nakts lūgums” Foto: publicitātes

Jaunā gada pirmajā dienā - sestdien, 1. janvārī, plkst. 12:15 - LTV1 tradicionāli piedāvās tiešraidi no pasaulslavenā orķestra „Vīnes filharmoniķi” Jaungada koncerta. Vīnes mūzikas biedrības Zelta zālē notiekošais koncerts ir viens no pazīstamākajiem muzikālajiem notikumiem pasaulē un kļuvis par Jaungada dienas kulturālās izklaides tradīciju daudzu pasaules valstu televīzijas skatītājiem. 1. janvārī koncerts televīzijas tiešraidē tiek pārraidīts vairāk nekā 40 valstīs, un tā pārraidīšana kļuvusi arī par Latvijas Televīzijas Jaungada tradīciju. Par tradīciju kļuvis arī tas, ka pie diriģenta pults šajos koncertos ir slaveni diriģenti no dažādām valstīm. Šoreiz pēc ilgiem gadiem godpilnais uzdevums atkal uzticēts Lincā dzimušajam austriešu diriģentam Francim Velzeram-Mestam (1960), Klīvlendas orķestra galvenajam diriģentam un Vīnes Valsts operas mākslinieciskajam vadītājam. Koncerta programmā – Johana Štrausa (tēva) un viņa dēlu – Johana, Jozefa un Eduarda Štrausu skaņdarbi. Savukārt par koncertzāles rotājumiem parūpēsies labākie Austrijas floristi.

Svētku noskaņojumu visu paaudžu skatītājiem ienesīs jaunās dziedātājas Gintas Krievkalnas pirmais solokoncerts „Nakts lūgums”, kas LTV1 ēterā būs svētdien, 2. janvārī, plkst. 23:05. Koncertā skanēs Zigmara Liepiņa dziesmas.

Filmu pirmizrādes

Sestdien, 1. janvārī, plkst. 18:25 – dokumentālā filma „Ģorga. Grenlandes piezīmes. Jura Ulmaņa dienasgrāmata”. Ko nozīmē ģorga, ASV dzimušais latvietis Juris Ulmanis uzzināja, kāpjot kalnos kopā ar Teodoru Ķirsi un Imantu Zaulu. Rūdīto alpīnistu skola Jurim lieti noderēja 2009. gada maijā, kad viņš kopā ar diviem angļiem un īrieti uz slēpēm šķērsoja Grenlandi. 600 km garais pārgājiens pa Grenlandes sniega un ledus tuksnesi ilga gandrīz mēnesi. Ceļotājiem tas bija pamatīgs izaicinājums un pārbaudījums - gan skarbie dabas apstākļi, gan cilvēciskās attiecības. Pamatīga ģorga. Ekstrēmas situācijas mijas ar filosofiskām pārdomām. Pārgājiena laikā filmētais videomateriāls ir apvienots ar fragmentiem no Jura Ulmaņa dienasgrāmatas. Filmas veidotāji ir “Viss notiek” komanda – redaktors Ilmārs Latkovskis un montāžas režisors Roberts Brežģis.

LTV videofilma „Zigmunds Skujiņš savā 85. gadā”
LTV videofilma „Zigmunds Skujiņš savā 85. gadā” Foto: publicitātes

 Viena no LTV Jaungada dāvanām svētdien, 2. janvārī, plkst. 19:30 būs LTV videofilma „Zigmunds Skujiņš savā 85. gadā” - 2011. gada jubilāra rakstnieka Zigmunda Skujiņa portrets. Viņš, kas savu dzimšanas dienu svin Ziemassvētkos, gadu gaitā ir pārliecinājies par īpaša liktens vai sargeņģeļa esamību, kas palīdzējis, Skujiņa vārdiem runājot, „to šaibu vai hokeja ripu veiksmīgi izvadīt cauri bīstamām dzīves situācijām”. Viņa iznākušie „Raksti” ir savdabīgs laikmeta dokuments, ko rakstnieks pats sakārtojis kopā ar savu meitu Ingu un literatūrzinātnieku Jāni Ogu. Kopā ar viņiem gan lauku mājās „Eglītēs”, gan Rīgā Zigmunds Skujiņš dalās pārdomās par savu laiku literatūrā un dzīves atziņām filmas autorei Mārītei Balodei un operatoram Aivaram Cānam.

Šonedēļ skatītājus gaida arī divas izcilas mākslas filmas.

Sestdien, 1. janvārī, plkst. 18:25 pie TV ekrāniem tiek aicināta visa ģimene, lai izbaudītu pērn Vācijā, Itālijā un Austrijā uzņemto piedzīvojumu filmu „Burve Lilī: pūķis un Burvju grāmata”. Brīnumu pasaules galvenā burve par savu pēcteci ir izvēlējusies desmitgadīgo meitenīti Lilī: viņai dotas tieši deviņdesmit deviņas stundas, lai pierādītu, ka viņa to spēj...

Vēsturiskā drāma „Hercogiene”
Vēsturiskā drāma „Hercogiene” Foto: publicitātes

Svētdien, 2. janvārī, plkst. 21:00 – Lielbritānijā tapusī krāšņā vēsturiskā drāma „Hercogiene” ar Keiru Naitliju titullomā. Filma ir stāsts par Devonšīras hercogieni Džordžiānu Spenseru, kura bija viena no 18. gadsimta skandalozākajām personībām. Hercogienes skaistums un harisma padarīja viņu slavenu, bet viņas kaislības, azarts un mīlas dēkas izpelnījās nosodījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu