NATO bataljonam Latvijā mainās komandieris

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armīns Janiks (Aizsardzības ministrija)

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu no ceturtdienas turpinās vadīt pulkvežleitnants Stīvs Makbets (Steve MacBeth), kurš nomaina līdzšinējo komandieri pulkvežleitnantu Šonu Frenču (Sean French), TVNET uzzināja Aizasrdzības ministrijā (AM).

Tādējādi tika noslēgta otrā Latvijā izvietotās kaujas grupas karavīru rotācija. Pasākums tika veltīts arī Čehijas un Slovākijas kontingentu karavīru svinīgajai uzņemšanai NATO kaujas grupas sastāvā.

Svinīgo ceremoniju apmeklēja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks/Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietnieks brigādes ģenerālis Ivo Mogiļnijs.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu