Jelgavas slimnīcā atcelta karantīna

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavas pilsētas slimnīcā ar šodienu atcelta karantīna, kas pirms vairākām nedēļām tika noteikta, pieaugot saslimstībai ar jauno A tipa vīrusu H1N1 jeb cūku gripu.

Pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta informēja, ka pagājušajā nedēļā reģistrēti 38,2 saslimšanas gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Tas ir ievērojami mazāk nekā iepriekš, tāpēc visi drošības pasākumi atcelti. Vislielākās saslimstības līmenis bija decembra sākumā.

Jau informēts, ka saslimstība ar pandēmiskās gripas vīrusu A(H1N1) strauji samazinājusies visā Latvijā. Arī svētku nedēļa pagājusi klusi un mierīgi, ziņo Diena.lv, atsaucoties uz BNS.

Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadītājs Jāzeps Keišs informē, ka pagājušajā nedēļā reģistrēti 45 jauni saslimšie, salīdzinoši līdzīgā laika posmā novembrī reģistrēja pat aptuveni 300 saslimušo ar A(H1N1). Nav reģistrēts arī neviens jauns mirušais saslimšanas ar A(H1N1) dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu