Virszemes TV skatās jau vairāk nekā 20 000 mājsaimniecību (39)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/XiXiDu

Šobrīd Virszemes TV skatās jau vairāk nekā 20 000 mājsaimniecību, no kurām puse turklāt izvēlējušās abonēt kādu no maksas kanāliem, liecina Lattelecom apkopotā informācija.

„Tas ir ļoti labs rādītājs, jo kopš brīža, kad Latvija oficiāli uzsāka pāreju no analogās uz ciparu TV apraidi, ir pagājuši tikai nepilni pieci mēneši. Katru nedēļu tiek nopirkti ap 2000 dekoderu un ar katru nedēļu cilvēku interese palielinās, taču prognozējam, ka lielākā iedzīvotāju aktivitāte vēl tikai priekšā - jo tuvāk nāks analogās TV atslēgšanas brīdis, jo lielāka būs drūzma pēc dekoderiem, tādēļ mudinām iedzīvotājus jau laikus parūpēties par saviem televizoriem un apgādāt tos ar dekoderiem,” aicina Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Atgādinām, ka jau no 1.marta pilnībā uz ciparu apraidi pāries LTV7, bet ar 1.aprīli 70 km radiusā ap Rīgu un ar 1.jūniju arī pārējā Latvijā no analogās apraides izies arī LTV1 un LNT. Tas nozīmē, ka tiem skatītājiem, kas patlaban ar istabas vai jumta antenām skatās analogo televīziju, ir jāiegādājas televizora palīgierīce - dekoders, lai turpinātu to darīt. Tas ir vienreizējs ieguldījums un pēc tam arī turpmāk šie bezmaksas kanāli būs skatāmi pilnīgi par velti. 

Šobrīd visas Virszemes TV kanālu pakas pilnībā ir pieejamas 70 km rādiusā ap Rīgu, bet pārējā Latvijā (izņemot nelielu teritoriju Embūtes, Evaržu un Lielauces zonās, kur patlaban vēl tiek uzstādīts tornis un apraidei nepieciešamā tehnika) šobrīd uzsākta bezmaksas kanālu apraide testa režīmā, kas turpināsies līdz janvāra beigām. Tas nozīmē, ka iedzīvotāji jau šobrīd var pieslēgt dekoderus un skatīties bezmaksas programmas daudz labākā kvalitātē, bet janvāra beigās arī pārējā Latvijas teritorijā būs pieejama Virszemes TV Ekonomiskā paka ar papildus 11 ārzemju kanāliem.

Šobrīd dekoderus var iegādāties jau vairāk nekā 150 mazumtirdzniecības vietās visā Latvijā (precīzas adreses var atrast www.lattelecom.lv sadaļā Virszemes TV), un tā cena ir 39 Ls. Lattelecom arī piedāvā iespēju dekoderu uz diviem gadiem īrēt par 1,98 Ls mēnesī (šis pakalpojums pieejams tikai Lattelecom veikalos, zvanot uz klientu servisa tālruni 177 vai noformējot pakalpojumu internetā www.lattelecom.lv).

Tiem iedzīvotājiem, kuri vēlas skatīties vairāk kanālu, līdz ar Virszemes TV ieviešanu beidzot būs izvēles iespēja un lētāka alternatīva, kā skatīties arī ārzemju kanālus, gadījumā, ja satelīttelevīzijas pakalpojumi šķiet par dārgu vai nav pieejama kabeļtelevīzijas infrastruktūra. K.Gabriloviča norāda, ka starp kabeļu un satelītoperatoru piedāvājumiem un Virszemes TV ir būtiska atšķirība - pēc analogās apraides pārtraukšanas, vienīgi Lattelecom Virszemes TV nodrošinās iespēju skatīties bezmaksas TV kanālus. „Nedz satelīttelevīzijas operatori, nedz kabeļtelevīzijas operatori nepiedāvā atsevišķas bezmaksas pakas - visi to pakalpojumi ir tikai par maksu,” norāda K.Gabriloviča.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu