Rīgā sagaidīta Latvijas hokeja izlase

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar avioreisu no Maskavas trešdienas vakarā Rīgā atgriezās Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, kas pasaules čempionātā (PČ) Krievijā ieņēma 13. vietu. Hokejistus, trenerus, apkalpojošo personālu lidostā sagaidīja bariņš līdzjutēju, mediju pārstāvji, tuvinieki, kā arī TVNET komanda.

Lai arī turnīrā galvenie notikumi vēl priekšā, Latvijas izlase jau atgriezusies Rīgā. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izvirzīto uzdevumu - iekļūt labāko desmitniekā - Leonīda Beresņeva vadītajai izlasei izpildīt neizdevās, taču vietu elitē saglabāja un nākamajā pavasarī spēcīgāko sabiedrībā spēlēs 21. pavasari pēc kārtas.

Vislielāko uzmanību hokejistu vidū izpelnījās vārtsargs Elvis Merzļikins, kuram šis bija debijas pasaules čempionāts pieaugušo konkurencē.

Viņu sagaidīja meitenes ar rozēm, un līdzjutēji, hokejistam iedodoties lidostas vestibilā, sauca 22 gadus vecā Merzļikina uzvārdu.

Foto: TVNET

Ar sniegumu čempionātā Šveices klubā «Lugano» spēlējošais vārtsargs bija apmierināts. Tikmēr ne visai priecīgs ar turnīrā demonstrēto bija uzbrucējs Zemgus Girgensons. Viņš uzskata, ka komanda nespēlēja slikti, bet varēja to darīt krietni labāk.

Arī komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš norādīja, ka izlase varēja spēlēt labāk. Pēdējā mačā pret Norvēģiju (1:3) spēlētājiem pietrūcis motivācijas. Runājot par līdzjutēju atbalstu, tas šoreiz nav bijis tik jūtams kā citus gadus. Daugaviņš to skaidro ar Maskavas dārdzību.

«Tomēr latviešiem hokejs tāpat vienmēr būs svarīgs. Jo labāk spēlēsim, jo lielāks būs atbalsts izlasei,» teica 28 gadus vecais uzbrucējs, kurš arī nākamo sezonu aizvadīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Ņižņijnovgorodas «Torpedo».

Lidostā bija ieradušies arī četri puikas, kuri kāroja iegūt izlases dalībnieku autogrāfus.

«Pateicos puišiem par čempionātu, par paveikto darbu un rādīto sniegumu, kas nebija no tiem sliktākajiem. Man pašam grūtākā bija pēdējā spēle, lai gan čempionāts viss bija grūts. Es pat teiktu, ka man līdz šim grūtākais karjerā,» pēc pēdējās spēles Latvijas žurnālistiem teica galvenais treneris Leonīds Beresņevs. «Visas spēles grūtas, bija liels sasprindzinājums, jo gandrīz katrā spēlē līdz pēdējai minūtei nevarēja zināt, kurš uzvarēs. Savulaik, ja zaudējām, tad zaudējām, bet tagad, ja noņemtu pēdējās divas minūtes, mums punktu būtu bijis daudz vairāk. Nevienā spēlē nevarēja atslābināties, tāpēc arī grūts čempionāts.»

Pasaules čempionātā Latvijas izlase izcīnīja vienu uzvaru, piedzīvoja sešus zaudējumus. Saturīgāko sniegumu tā demonstrēja turnīra ievadā pret spēcīgākajām komandām, kas čempionātu turpinās izslēgšanas spēļu stadijā.

Par labākajiem spēlētājiem Latvijas komandā tika nosaukti uzbrucējs Andris Džeriņš, aizsargs Oskars Cibuļskis un vārtsargs Elvis Merzļikins, kuram šis bija debijas čempionāts pieaugušo izlases sastāvā.

Nākamgad pasaules čempionāts no 5. līdz 21. maijam risināsies Francijā un Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu