Brazīliešu kino cilvēki Kannās iestājas par Brazīlijas prezidenti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Brazīliešu režisors Klebers Mendonsa Fiļo un viņa jaunākās filmas komanda otrdien Kannu kinofestivālā sarīkoja protestu, tādējādi paužot atbalstu Brazīlijas prezidentei Dilmai Rusefai, pret kuru ir sākts impīčmenta process. Režisors un aktieri turēja papīra lapas ar tādiem uzrakstiem kā «Brazil is not a democracy anymore» («Brazīlija vairs nav demokrātiska valsts»).

Viens no aktieriem atrāva vaļā kreklu, zem kura bija T-krekls ar uzrakstu «Super Dilma».

Protests notika pirms Mendonsas Fiļo filmas «Aquarius» pirmizrādes. Kinolente iekļauta konkursa programmā, kuras filmas sacentīsies par Kannu kinofestivāla galveno apbalvojumu «Zelta palmas zars».

Filmas aktierus, kuru vidū ir ziepju operu zvaigzne Sonija Braga, pavadīja ar aplausiem, kad viņi iegāja kinozālē. Vairāki skatītāji arī izvilka plakātu ar protesta saukli.

«Paldies par atbalstu!» tvītoja Rusefa.

Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa
Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa Foto: AP/ScanPix

Jau vēstīts, ka Brazīlijas Senāts šomēnes nobalsoja par Rusefas atstādināšanu no amata, lai viņu tiesātu impīčmenta prāvā saistībā ar apsūdzībām par budžeta noteikumu pārkāpšanu.

Rusefa tika atstādināta uz laika periodu līdz 180 dienām, kamēr notiks prāva, un viņai varas pilnvaras bija jānodod savam viceprezidentam Mišelam Temeram.

Rusefa tiek vainota, ka ir nelikumīgi aizņēmusies naudu, lai palielinātu valsts izdevumus un nomaskētu recesijas smagumu no vēlētājiem, kad viņa 2014. gadā balotējās uz jaunu prezidentūras termiņu. Prezidente noraidījusi viņai izvirzītās apsūdzības un nodēvējusi visu šo lietu par sazvērestību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu