Almodovars: Mans vārds ir starp nenozīmīgākajiem «Panamas dokumentos»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Spāņu kinorežisors Pedro Almodovars izteicies, ka medijos tikusi pārspīlēta viņa loma tā dēvēto «Panamas dokumentu» skandālā, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Almodovars kopš dokumentu nopludināšanas vairījies no intervijām, taču šonedēļ Kannu kinofestivālā žurnālistiem prezentēja savu jaunāko kinolenti «Julieta», kas šogad ar 19 citām filmām sacenšas par «Zelta palmas zaru».

Pedro Almodovara un viņa brāļa Augustina Almodovara vārdi bija nosaukti no Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra nopludinātajos dokumentos. Brāļi Almodovari 1991.gadā pārņēma Britu Virdžīnās reģistrētu ofšoru kompāniju.

«Mans un mana brāļa vārds ir starp nenozīmīgākajiem vārdiem «Panamas dokumentos»,» Almodovars otrdien sacīja preses konferencē. «Ja tā būtu filma, mēs nebūtu redzami pat masu skatos. Taču Spānijas mediji ir mums piešķīruši galvenās lomas. Tur ir tik daudz vārdu, un nekas vēl nav pietiekami izmeklēts.»

Almodovars atbildēja uz žurnālistu jautājumiem par «Panamas dokumentiem», kaut arī konferences moderators ļāva viņam neatbildēt.

Augustins Almodovars iepriekš izteicies, ka uzņēmums izveidots, gatavojoties «mūsu kompānijas iespējamajai ekspansijai ārzemēs», taču «tika atstāta neizmantota, jo nesakrita ar mūsu darbības stilu».

Almodovara jaunākā filma iekļauta Kannu kinofestivāla konkursa programmā, savukārt amerikāņu režisori Vudijs Allens un Stīvens Spīlbergs izrādīja savus jaunākos darbus ārpus konkursa. Pagājušajā nedēļā Allens izteicās, ka sacenšanās viņam šķietot «pretrunā ar veselo saprātu», taču Almodovars atzīst, ka piedalīšanās konkursā viņu aizraujot.

«Man nav Vudija Allena vai Stīvena Spīlberga talanta,» teica godalgotais režisors. «Es cienu viņu nostāju, bet es vēlos sacensties, ja reiz esmu šeit. Tas ir daudz interesantāk gan man, gan medijiem. Un tas arī parāda, ka neesmu nekāda svētā govs.»

Kinolente «Julieta» balstīta uz Bukera prēmijas laureātes Alises Manro īsajiem stāstiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu