ASV policija aiztur "Okupēt Sanfrancisko" dalībniekus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija ASV Kalifornijas štata Sanfrancisko pilsētā svētdien aizturēja protestu akcijas "Okupēt Sanfrancisko" ("Occupy San Francisco") dalībniekus, kas bija izveidojuši telšu pilsētiņu pie Federālo rezervju bankas filiāles ēkas.

Policija sākumā aicināja demonstrantus atstāt nelikumīgi uzslietās teltis. Apmēram 55 protestētāji, kuri nepaklausīja šim aicinājumam, tika aizturēti. Aizturēšanas gaitā neviens netika ievainots.

Pirms tam aptuveni 85 cilvēki tika aizturēti, policijai likvidējot citu telšu pilsētiņu Sanfrancisko centrā.

Protestu kustība "Okupēt Volstrītu" ("Occupy Wall Street") sākās 17.septembrī, kad aktīvisti ieņēma nelielo Cukoti parku Manhetenā netālu no Volstrītas, protestējot pret Volstrīta firmu ietekmi uz politiku, šo firmu alkatību un to glābšanu no bankrota par valsts līdzekļiem.

Šīs kustības iedvesmotas protesta akcijas pret varas iestāžu ekonomisko politiku notika arī citās ASV pilsētās, tostarp Sanfrancisko, Losandželosā un Vašingtonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu