Anrī netiks sodīts par spēli ar roku (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas futbola izlases kapteinis Tjerī Anrī netiks sodīts par tīšu spēli ar roku Pasaules kausa izcīņas Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra "play-off" atbildes mačā, vēsta Francijas izdevums "L'Equipe".

Kā liecina izdevuma "L'Equipe" rīcībā esošā informācija, Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Disciplinārā komiteja tuvākajā sanāksmē izbeigs lietu pret Anrī, jo FIFA disciplinārajā kodeksā nav punkta, kas ļautu sodīt spēlētāju.

Šajā dokumentā ir punkts, kas ļauj sodīt spēlētāju tikai tādā gadījumā, ja futbolists ir aizsargājis savus vārtus un ar roku tīši spēlējis savā aizsardzības zonā. Futbolistu var sodīt, ja viņš apzināti nospēlējis ar roku, neļaujot bumbai ielidot vārtos.

Izdevums "L'Equipe" piebilst, ka lēmums par Anrī diskvalifikāciju būtu pretrunā ar FIFA juridiskajiem dokumentiem.

Kā ziņots, skandalozā epizode notika izšķirošās kvalifikācijas spēles starp Franciju un Īriju papildlaikā, kad izšķirošos vārtus guva Francijas izlases aizsargs Viljams Galā, kuram piespēli izdarīja Anrī, tomēr Anrī šajā epizodē nospēlēja ar roku. Īrijas spēlētāju protestus mača galvenais tiesnesis zviedrs Martins Hansons neuzklausīja, un vārti tika ieskaitīti, līdz ar to divu spēļu summā Francija uzvarēja ar 2:1, kvalificējoties Pasaules kausa finālturnīram.

Īrijas Futbola asociācija vēlāk lūdza šo maču pārspēlēt, bet pēc atteikuma saņemšanas vērsās pie FIFA ar lūgumu kļūt par Pasaules kausa izcīņas finālturnīra 33.komandu. Arī šo Īrijas prasību FIFA noraidīja.

Tomēr decembra sākumā FIFA prezidents Zeps Blaters paziņoja, ka organizācijas disciplinārā komiteja izmeklēs šo epizodi, turklāt Anrī varētu tikt sodīts par savu rīcību.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu