Dažus "zaķus" kontrolieri palaiž bez soda. Kāpēc?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas sabiedriskā transporta kontrolieri atkal saņem kritiku par savu darbu. TVNET lasītāja Baiba ir neapmierināta, ka dažiem pasažieriem, kuri brauc bez biļetes, kontrolieri prasa maksāt naudas sodu, bet citiem izsaka tikai mutisku brīdinājumu un izsēdina no trolejbusa.

Lasītāja aprakstīja situāciju: "Piektdien (02.12.2011.) ap plkst. 16.00 devos ar 22.trolejbusu virzienā uz Daugavas stadionu. Brauciena laikā iekāpa divi kontrolieri, pārbaudīja biļetes un turpināja ceļu attiecīgajā trolejbusā.

Pēc pāris pieturām iekāpa trīs nevīžīga paskata vīrieši vecumā apmēram no 30 līdz 45 gadiem, kas nereģistrēja savu braucienu. Jaunākais kontrolieris, to redzēdams, pats neko nevarēja pateikt šiem pasažieriem, tāpēc devās pie vecākā kontroliera paziņot par šo gadījumu.

Kad pienāca vecākais kontrolieris, viņš vienkārši teica: "Nav ko sēdēt! Nav ko sēdēt! Kāpiet ārā!" Tad nu trīs liekēži nākamajā pieturā "Lienes iela"

izkāpa no sabiedriskā transporta bez jebkāda protokola.

Ap 18.00 devos ar 22.trolejbusu virzienā atpakaļ uz centru - iekāpa tie paši kontrolieri. Kad pāris pieturas pirms galapunkta iekāpa sieviete ap gadiem 50 un nereģistrēja savu braucienu, vecākais kontrolieris viņai bargā balsī teica, ka jāmaksā sods 5 Ls, un sastādīja protokolu.

Kad jautāju šim kontrolierim, kāpēc viņš nesodīja iepriekš iekāpušos trīs vīriešus, bet šo sievieti soda,

viņš taisnojās, ka sodot gan vīriešus, gan sievietes,

kas acīm redzami nav taisnība.

Kad es atgādināju par trim iepriekš bez soda palaistajiem vīriešiem, viņam nebija ko atbildēt. Man arī nebija laika uzklausīt vēl kādus nepatiesus attaisnojumus.

Vai tiešām jārīkojas kā dzīvniekiem, kas nolūko vājāko upuri?"

Ko atbild RS?

Izlasot Baibas aprakstīto situāciju un noslēguma retorisko jautājumu, RS preses sekretārs Viktors Zaķis portālam TVNET skaidroja, ka šie trīs pasažieri transportā bija bezpajumtnieki, kuriem nebija biļešu un arī līdzekļu soda naudas nomaksai.

"Ar šīs kategorijas pasažieriem risinājumu nepiedāvā arī Valsts un Pašvaldības policijas vadība, jo nav jēgas formēt arī administratīvā pārkāpuma protokolu, jo

soda naudas piedziņa nav iespējama.

Kontrolieri šajos gadījumos pieņem vienīgo reālo lēmumu, šos pasažierus izsēdinot un izsakot mutisku aizrādījumu, kā to reāli dara arī policijas pārstāvji, kuri papildus izsaka aizrādījumus kontrolieriem par viņu laika neefektīvu izmantošanu."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu