LNSO jaunā koncertmeistara Georga Sarkisjana solokoncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 19. maijā, Lielās ģildes Minsteres zālē ar soloprogrammu uzstāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertmeistars, viens no spožākajiem Latvijas jaunās paaudzes mūziķiem Georgs Sarkisjans, informē LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska. Koncertā skanēs Johana Sebastiana Baha Sonāte solminorā BWV 1001, divas Paula Hindemita sonātes solovijolei op.31 un Artura Onegēra pavisam reti dzirdamā Sonāte solovijolei reminorā.

2015. gadā konkursa rezultātā Sarkisjans kļuva par LNSO koncertmeistaru, ieņemot vietu, kas gandrīz 15 gadus bija vakanta, jo 2001.gadā darbu orķestrī beidza leģendārais Valdis Zariņš. Sarkisjans stājās blakus pieredzējušajiem LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistariem Raimondam Ozolam un Sandim Šteinbergam, papildinot LNSO skanējumu ar savu temperamentīgo un vienlaikus izsmalcināto spēli.

Sarkisjans guvis labu skolu Latvijā un Vācijā un iemantojis teicamu pieredzi vairākos Eiropas orķestros un kameransambļos.

Savā solokoncertā mūziķis pievērsīsies īpašai mūzikas skaņdarbu kategorijai - sonātēm vienam soloinstrumentam. Tie ir pilnsvara darbi, kas iztiek ar viena paša instrumenta skanējumu un iespējām.

Koncerts sāksies plkst.19.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu