Kur slēpjas Sipenieces, Kučvaļskas un Silovas skaistuma noslēpums?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva/afp

10 000 soļu ir minimums, ko speciālisti labai pašsajūtai un veselībai diendienā iesaka noiet katram cilvēkam. Trīs Latvijā pazīstamas sievietes – daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska, radio personība Baiba Sipeniece un TV raidījumu vadītāja Maija Silova – pierāda, ka par spīti aizņemtībai un saspringtajām ikdienas gaitām viņu enerģiskums pat pārsniedz speciālistu ieteikumus, un atklāj, kas palīdzējis to sasniegt.

Latvijas labākā daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska vienas nedēļas laikā nogājusi vairāk nekā 113 tūkstošus soļu, kas ir vidēji 16 000 soļu dienā. Turklāt šī nedēļa septiņpadsmitgadīgajai sportistei bija kā atelpa pirms ledus treniņu un jauna darba cēliena sākšanas. Angelīna atklāj, ka sekoja līdzi noietajai distancei savā Samsung Gear S2 viedpulkstenī gan pēc tik ļoti iemīļotajām pastaigām ar draugiem, gan ekskursijas Igaunijā.

Viena «sausā» treniņa laikā viņas noieto soļu daudzums mērāms ap 6000, savukārt ierastajā treniņu režīmā fiziskā slodze ir lielāka, jo seko arī vingrināšanās uz ledus. «Jaunnedēļ atpūta būs beigusies un atgriezīšos jau ierastajā ritmā. Pēc tā pamazām jau ilgojos,» atklāj Latvijas rekordiste. Savukārt, kas attiecas uz soļu skaitīšanu, viņa atzīst, ka treniņu dienās, kad par viņas fiziskās slodzes minimumu būs parūpējusies trenere, viņa dos priekšroku arī kādam citam pulkstenim no aksesuāru klāsta.

Radio personība Baiba Sipeniece par savām iecienītākajām fiziskajām aktivitātēm sauc riteņbraukšanu un nūjošanu gar jūras krastu. Nedēļas laikā Samsung Gear S2 viedpulkstenis viņai kļuvis par personīgo treneri, kurš teju kā īsts sporta mentors atgādināja, kad jāizkustina kājas pēc ilgākas sēdēšanas. «Gribot vai negribot šie atgādinājumi iedarbojās uz manu zemapziņu un sirdsapziņu, tāpēc, pulksteņa mudināta, vairāk staigāju. Un liels bija mans prieks, ka tiku paslavēta par dienā sasniegtajiem 10 000 soļiem,» smejoties saka Baiba un piebilst, ka uzmundrinājums vienmēr motivē izdarīt vairāk un labāk. Papildus soļu skaitam un arī velobrauciena ilguma uzskaitei Baiba par ļoti noderīgu uzskata informāciju par iešanas ātrumu, noieto un nobraukto distanci kilometros, kā arī pulsa rādījumus pie atšķirīgas slodzes.

Arī TV raidījumu vadītāja Maija Silova par ikdienas veselīgāko azartu uzskata soļu skaitīšanu, īpaši, kad ar draudzenēm vienojas viena otrai atskaitīties par nedēļā noieto soļu skaitu. Uzvarētāja tad tiek cienāta ar kūciņām. Savu personisko rezultātu piefiksēšanai viņa izmanto mobilo aplikāciju S Health. «Tas ir lielisks veids, kā motivēt sevi vēl garākām sportiskām pastaigām, jo katru reizi parādās vēlme uzlabot iepriekšējo rezultātu,» stāsta Maija. Sportisko pastaigu laikā viņa noiet pat 17 000 soļu, bet ikdienā cenšas izpildīt noteikto minimumu – 10 000.

Maijai ļoti patīk jūras krasts un Latvijas daba – ja izdodas aizbraukt uz Siguldu un pastaigāties pa senlejām un visām iespējamām takām, tās var uzskatīt par lieliskām brīvdienām. Jo dažādāks pastaigu maršruts, jo labāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu