Saldū svinēs pilsētas 160 gadu jubileju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šonedēļ, no 18.maija līdz 22.maijam, Saldū notiks pilsētas 160 gadu jubilejas pasākumi, ziņo Saldus novada pašvaldība. Saldus jubilejas svinības šogad savīsies ar Muzeju nakts un XXXII Latvijas bērnu un jauniešu folkloras festivāla «Pulkā eimu, pulkā teku» norisēm.

Svētku nedēļa ar vairākiem koncertiem tiks ieskandināta no 18.maija līdz 20.maijam Saldus Mūzikas un mākslas skolas akustiskajā koncertzālē. Piektdien, 20.maijā, plkst.22.30 Oskara Kalpaka laukumā paredzēts multimediāls ūdens un gaismu priekšnesums - strūklaku uzvedums «Saldum -160».

Sestdien, 21.maijā, visas dienas garumā pilsētā paredzētas dažādas norises. Oskara Kalpaka laukumā notiks svētku tirgus, kur senā tirgus atmosfēru uzburs mājražotāji un seno amatu prasmju meistari. Cieceres upes līkumā notiks pasākums «Bērīšu ceļš», kurā varēs ne vien apskatīt zirgus, bet arī iemācīties apsedlot kumeļu un pašam sēsties zirga mugurā. Tāpat svētku apmeklētājus priecēs amatiermākslas kolektīvu priekšnesumi, svētku gājiens, pagastu sveicieni, lidmodeļu paraugdemonstrējumi, motociklu un automobiļu parāde, dažādas sportiskas un radošas nodarbes.

Svētku noslēgumā 21.maijā plkst.18 Kalnsētas parka estrādē sāksies svētku lielkoncerts, kurā uzstāsies Uldis Marhilēvičs, Saldus novada kori un dejotāji, kā arī solisti - Aija Andrejeva, Antra Stafecka, Ivo Fomins un Miks Dukurs. Koncerta pirmajā daļā skanēs Marhilēviča koncertprogramma «Gaismas atgriešanās» novada apvienoto koru sniegumā, bet koncerta otrajā daļā - tautā iemīļotas Marhilēviča dziesmas. Vakara turpinājumā notiks apvienības «Pulsa efekts» ritma un uguns šovs, grupas «Astro'n'out» koncerts un svētku balle kopā ar grupu «Zvaigžņu lietus». Plkst.23.30 sāksies svētku uguņošana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu