Stiprākais vējš reģistrēts Ventspils ostā - 32 m/s

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušajā naktī un sestdienas rītā stiprākās vēja brāzmas Latvijā reģistrētas Ventspils ostā. Tur vējš brāzmās pūta līdz 28 metriem sekundē (m/s), bet īsi pirms plkst.5 dienvidrietumu vēja ātrums īslaicīgi sasniedza pat 32 m/s, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Dažviet Vidzemē saglabājas vairāku centimetru bieza sniega kārta.

Papildināts ar VUDG informāciju

Ventspils lidostā reģistrētas vēja brāzmas līdz 26 m/s. Liepājā ap plkst.6 vējš brāzmās pastiprinājās līdz 25 m/s un tikpat stipras brāzmas bija arī pēc plkst.8, bet ostā brāzmu spēks bija vēl nedaudz lielāks. Līdz 21 m/s stipras brāzmas reģistrētas Pāvilostā, un sestdienas rītā daudzviet Kurzemē, kā arī Vidzemes ziemeļrietumos vējš brāzmās pūš līdz 15-19 m/s, pārējā valstī dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās ir 8-13 m/s.

Glābējiem vētra daudz darba nav sagādājusi

Vētras dēļ, kas aizvadītajā naktī novērota Kurzemes jūras piekrastē, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) šonakt bijis maz izsaukumu, informēja VUGD pārstāve Inga Vetere.

Kopumā VUGD bijuši deviņi izsaukumi, kas saistīti ar tehniskās palīdzības sniegšanu, bet vētras un stiprā vēja radīto postījumu dēļ bijuši tikai četri izsaukumi, informēja Vetere.

Talsos VUGD darbiniekiem bija jānovāc uz ceļa braucamās daļas uzkritis koks, Grobiņā koks bija uzkritis uz vieglās automašīnas, Inčukalnā vēja nolauzts koks bija uzkritis uz elektroapgādes līnijas vadiem, savukārt Rīgā vēja nolauzts koks bijis jānovāc no gājēju pārejas.

Naktī uz sestdienu daudzviet Kurzemē plosījies pērkona negaiss - zibeņojis un ducinājis skaļš pērkons, liecina iedzīvotāju ziņojumi sociālajos tīklos. Pērkona negaiss kopā ar lietu, vietām ar krusu un slapju sniegu novērots Alsungā, Kuldīgā, Stendē, Talsos un citviet.

Braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem - apmierinoša

Sestdienas rītā braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, informē uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi".

Ceļi ir slapji, agrā rītā daudzviet veikti kaisīšanas darbi. Savukārt braukšana pa reģionālajiem un vietējiem ceļiem vietām - īpaši Vidzemē - ir apgrūtināta, tie vietām slideni.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem ceļiem dienā saglabāsies apmierinoši, prognozē sinoptiķi. Pievakarē vietām veidosies apledojums.

Gaisa temperatūra +1..+6 grādi

Debesis agri no rīta bija lielākoties mākoņainas, vietām - galvenokārt Kurzemē - līst vai snieg slapjš sniegs. Gaisa temperatūra +1..+4 grādi, jūras piekrastē - līdz +6 grādiem.

Rīgā daudz mākoņu, dienvidu vējš brāzmās pūš līdz 14 m/s, gaisa temperatūra +2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,8 grādiem Alūksnē līdz +6,6 grādiem Liepājā un Ventspilī. Vēja ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā sasniedza 13-19 m/s, dienas vidū Ainažos, bet pievakarē Liepājā vējš brāzmās pastiprinājās līdz 20 m/s.

Piektdien visu Latviju, sākot no rietumiem, šķērsoja sniegputenis; jūras piekrastē, vakarā arī daudzviet citviet sniegs pārgāja lietū. Lielākais nokrišņu daudzums pagājušajā diennaktī izmērīts Liepājā un Ventspilī - attiecīgi 13 un 10 milimetru. Liepājā un Ventspilī decembra pirmajās deviņās dienās nokrišņu daudzums sasniedza visa mēneša normu.

Dažviet Vidzemē saglabājas līdz sešiem centimetriem bieza sniega sega

Līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos un lietu sniegs Latvijā kūst, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā tas ir nokusis, bet dažviet Vidzemē saglabājas vairāku centimetru bieza sniega kārta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Visvairāk sniega - seši centimetri - sestdienas rītā bija Alūksnē. Zosēnos no rīta vēl bija vidēji piecus centimetrus bieza sniega sega, savukārt Valkā - četri, Priekuļos - trīs, Skrīveros - divi, Daugavpilī un Stendē - viens centimetrs sniega.

Kā ziņots iepriekš, trešdienas rītā Zosēnus un Priekuļus klāja attiecīgi astoņus un deviņus centimetrus bieza sniega kārta, bet vietām Lietuvas rietumu daļā sniega segas biezums sasniedza 24 centimetrus.

Piektdien visu Latviju, sākot no rietumiem, šķērsoja sniegputenis; jūras piekrastē, vakarā arī daudzviet citviet sniegs pārgāja lietū. Gaisa temperatūra pagājušajā naktī visā Latvijā paaugstinājās līdz +1..+4 grādiem, jūras piekrastē sasniedzot nepilnus +7 grādus, tādēļ uzsnigušais sniegs strauji kūst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu