Nīcas novada būvvalde nedod atļauju ūdeļu fermas būvniecībai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nīcas novada būvvalde nolēmusi neizsniegt būvatļauju ūdeļu fermas būvniecībai «Kalnišķu pļavā», aģentūru BNS informēja novada būvinspektors Oskars Dejus.

Dejus norādīja, ka, pamatojoties uz sabiedriskās apspriešanas rezultātiem, kuros viedoklis par ūdeļu fermas celtniecību pārsvarā bija negatīvs, Nīcas novada būvvalde nav devusi atļauju «Minikland» ūdeļu fermas būvniecībai.

Būvvaldes lēmumu var pārsūdzēt Nīcas novada domē.

Jau ziņots, ka sabiedriskās apspriešanas rezultāts par ūdeļu fermas būvniecību bija negatīvs. Būtiskākais vietējo iedzīvotāju jautājums bija par riskiem attiecībā uz vides piesārņojumu un zemesgabala piemērotību izvēlētajai būvniecībai, jo ir neatrisinātas Papes ezera ūdens noteces problēmas, kuru dēļ pastāv zemes gabala applūstamības iespēja.

Savukārt biedrība «Dzīvnieku brīvība» aktualizēja jautājumu par kažokzvēru audzētavas nesavienojamību ar dabas parka «Pape» pamatfunkciju - teritorijas saglabāšanu sabiedrības izglītošanai un atpūtai. Biedrība iestājas par dzīvnieku aizsardzību – pret kažokzvēru audzēšanu nebrīvē un rūpniecisko lopkopību. Tāpat biedrības pārstāvji norādīja, ka ūdeles bieži izbēg no zvēraudzētavām, viegli adaptējas dzīvei savvaļā un var nodarīt lielus postījumus faunai, jo īpaši ligzdojošiem ūdensputniem.

Būvniecības ieceres publiskas apspriešanas noteiktajā termiņā tika iesniegtas 1142 aptaujas anketas. Atbalsta būvniecības iecerei izteica sešas personas. Pret būvniecības ieceri izteicās 1008 personas. Nīcas novada iedzīvotāji viedokli bija pauduši 56 anketās, no kurām 34 pausts viedoklis pret kažokzvēru fermas būvniecību. Šajās anketās norādīts, ka kažokzvēru fermas būvniecības realizācija būtu risks un varētu apdraudēt dabas parku «Pape» ilgtermiņā, kā arī radītu neatgriezenisku vides piesārņojumu kā smakas, mušas. Būvniecības iecerei tuvumā esošo teritoriju īpašnieki ir kategoriski pret kažokzvēru fermas būvniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu