Deputāti vērsīsies VM, lai uzlabotu medicīnas personāla attieksmi pret pacientiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas atbildīgā apakškomisija vērsīsies Veselības ministrijā (VM), kā arī Latvijas Universitātē un Rīgas Stradiņa universitātē, lai norādītu uz nepieciešamību uzlabot medicīnas personāla attieksmi pret pacientiem, pēc Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdes pavēstīja tās priekšsēdētājs Romualds Ražuks (V).

Komisijas sēdē Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs cita starpā norādīja, ka ir nepieciešams uzlabot attieksmi pret pacientiem. Piemēram, jāmaina pašreizējā kārtība, kad traumpunktā cilvēkam ir jāstāv rindā, lai varētu izstāstīt par gūto traumu. Danusēvičs norādīja, ka vajadzētu uzreiz uzklausīt pacientu, lai uzzinātu, kas ir noticis.

Starp klātesošajiem raisījās diskusijas par to, cik ļoti ir iespējams ar apmācībām uzlabot medicīnas personāla attieksmi. Kādreizējais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Katastrofu medicīnas centra vadītājs, deputāts Mārtiņš Šics (LRA) uzsvēra, ka tas ir iespējams un kā piemēru minēja izmaiņas lielveikala «Maxima» darbinieku attieksmē.

Savukārt Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgenijs Kalējs akcentēja, ka pacientu ārstēšanas kvalitāte ir atkarīga no ārstu un māsu skaita uz iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu