Rīgā apspriež ieceri ierobežot vai aizliegt ubagošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pašvaldībā aktīvi apspriež, kā, neaizskarot cilvēktiesības, varētu ierobežot vai pat likvidēt ubagošanu. Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) politiķi ietekmējušies no kaimiņu kolēģiem Lietuvā, piektdien vēstīja TV3 ziņu raidījums.

Ubagu problēma aktualizēta Rīgas Kārtības un drošības komitejas sēdē. SC gatavi pārņemt Viļņas pašvaldības pieredzi, kur nule kā pieņemtie noteikumi aizliedz ubagošanu ielās. Diedelēt atļauts vien speciālu pasākumu laikā pie baznīcām.

Arī vairākas Rīgas amatpersonas atzīst, ka ubagi bojā valsts tēlu, tāpēc būtu jādomā par viņu darbības ierobežošanu.

Kārtības komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais pieminējis arī Budapeštas pieredzi, kurā ubagotājiem ir vai nu pienākums mainīt dzīvesveidu vai viņi nonāk cietumā. Turlais gan ir pret šādas kārtības ieviešanu Rīgā, jo nedrīkst visus bezpajumtniekus un ubagotājus mērīt pēc vienas mērauklas - ir tādi, kas ir nekaunīgi diedelētāji, bet vienlaikus ir tādi, kurus ielās izdzinusi bezizeja.

Arī domes opozicionāri atbalsta ubagošanas ierobežošanu, taču jāapzina, cik galvaspilsētā ir šādu cilvēku un kādēļ viņi to dara.

RD pirms astoņiem gadiem noteica aizliegumu uzmākties ar ubagošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu