Trešā advente jeb iedegsim mīlestības sveci!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Iededzot trešo sveci Adventa vainagā, gribas domāt par mīlestību, jo Ziemassvētki taču ir lielākā Dieva mīlestības izpausme un jau pavism drīz šie svētki ienāks katrā ģimenē un sirdī.

Prieks ir Svētā Gara klātbūtnes auglis. Prieks ir zīme, ka cilvēks apzinās savu piederību Dievam. Apustulis Pāvils un evaņģēlists Matejs aicina dzīvot garā un pacietībā. Rūpes un bailes aizsedz Dieva klātbūtni un liek cilvēkam dzīvot, paļaujoties tikai pašam uz sevi. Bet apziņa par Kunga tuvumu un cerība uz Viņa drīzo atnākšanu stiprina cilvēku sirdis.

Trešās adventes pasākumi

  • Adventes laiks Rīgā turpinās ar garīgas noskaņas koncertiem galvaspilsētas dievnamos, bet Rīgas pašvaldības kultūras centros un muzejos notiek svētku pasākumi. Savukārt svētku našķus un dāvanas var iegādāties svētku tirdziņos Doma laukumā, Līvu laukumā, Esplanādē un Kalnciema kvartālā, bet Spīķeru slidotavā visi aktīva dzīves veida piekritēji gaidīti uz slidām.
  • Ziemas saulgriežiem veltītas dziesmas koru, vokālo un instrumentālo ansambļu, grupu un solistu izpildījumā varēs klausīties pašvaldības kultūras centros un muzejos: kultūras pilī «Ziemeļblāzma», Rīgas kultūras centrā «Iļģuciems», VEF Kultūras pilī, kultūras centrā «Mazā ģilde», mākslas muzejā «Rīgas Birža», kā arī Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā. Muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs» atklās izstādi «Ziemassvētki jūgendstilā».
  • Koncerti skanēs arī Rīgas dievnamos - Rīgas Svētās Trīsvienības baznīcā dziedās un spēlēs Haralds Sīmanis, Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā muzicēs Arnis, Laima un Jānis Miltiņi, Ieva Sutugova, Rīgas Svētā Pētera baznīcā dziedās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktais koris, «Jasmīnas koris», bet Svētā Pestītāja Anglikāņu baznīcā notiks trešās adventes dievkalpojums un koncerts, kurā piedalīsies Rīgas Tehniskās universitātes stīgu ansamblis «Gaiva».
  • Noslēdzošā radošā darbnīca, ko, gaidot Ziemassvētkus, visiem rīdziniekiem piedāvā kultūras centrs «Ritums», notiks rīt no plkst.11 Laimdotas ielā 42. Šī būs skaņu rīku darbnīca, kur varēs pašrocīgi veidot mūzikas instrumentus, kas ir viegli izmantojami, lai muzicētu mājās vai ziemas tradicionālajos masku gājienos. Dalība darbnīcās ir bez maksas. Tā iepriekš jāpiesaka pa tālruni 26338918.
  • Kultūras programmu trešajā adventē piedāvā arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.
  • Fēliksa Mendelszona-Bartoldi oratorija «Elija» skanēs šodien Lielajā ģildē. Oratorijas atskaņojumā piedalīsies solisti Elīna Šimkus, Ieva Parša, Andreass Šāgers, Egils Siliņš, Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris igauņu maestro Olari Eltsa vadībā.
  • Īpaša vieta oratorijai ir pasaulslavenā basbaritona Egila Siliņa radošajā biogrāfijā. Intervijā Latvijas Radio «Klasika» mūziķi teicis, ka ļoti priecājas, ka vēl joprojām, un jo sevišķi pēdējā laikā, bieži tiek aicināts uz Latviju.
  • Šī nedēļa izgaismosies košāk par iepriekšējām, jo ielās un parkos iemirdzējušies visi festivāla «Ziemassvētku egļu ceļš» 74 vides objekti un iedegta «Zvaigžņu egle» 11.novembra krastmalā, pie kuras notiks arī Jaunā gada sagaidīšanas pasākums, uzsver Rīgas domes pārstāvji.
    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu