Paukštello: ievazājot spēli no skatuves savā dzīvē, var būt ļoti kutelīga lieta

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei» Kaspars Breidaks sarunāsies ar vienu no lieliskākajiem Latvijas aktieriem – Jāni Paukštello. Saruna būs par neparasto likteņa spēli un Jāņa nokļūšanu uz skatuves, dzīves pārbaudījumiem un brīžiem, kad var izbaudīt, kā aug bērni. TVnet lasītājiem tiek piedāvāta iespēja jau tagad ieklausīties fragmentos no vakarā gaidāmās sarunas, kurā Jānis Paukštello stāsta par savu satikšanos ar īsto dziesmu - «Cielaviņu», kā arī uzzināt, kādas dzīves gudrības aktieris smēlies no savu radu vecākās paaudzes.

Kā atklājās sarunas gaitā, Maestro Raimonds Pauls sev raksturīgajā humora manierē par Jāni Paukštello esot teicis: «Es zinu, Paukštello, ka tu beigsi dziedāt, bet, kad tu sāksi dziedāt, to gan es nezinu.» Uz šo citātu aktieris atbild, ka tie, kuri nesaprot Raimonda Paula humoru, paši vien esot vainīgi, jo Maestro piemīt liela humora izjūta un humoru var raksturot ne tik daudz kā asu, bet trāpīgu gan. Ikkatrā Raimonda Paula jokā esot zināma taisnība. Raimonds Pauls reiz esot aktieri uzrunājis, sakot, ka viņš esot dzirdējis, ka Jānis Paukštello staigājot pa teātri, kaut ko zem deguna dungodams, un izlēmis uzticēt viņam slavenās dziesmas «Cielaviņa» izpildīšanu. «Aktierim tā ir liela laime,» saka Jānis Paukštello.

Aktieris atklāj, ka, rādot spēli uz skatuves, reizēm atveidotais ieradums vai pieradums iezogas arī dzīvē, un tad sanākot dubultspēle. Ikdienas dzīvē cilvēki jau tāpat spēlē dažādas lomas, bet aktierim sanāk dubultspēle. Kā pamāca aktieris, tajā brīdī esot jāpadomā ar galvu, jo, ievazājot spēli no skatuves savā dzīvē, var būt ļoti kutelīga lieta.

Taujāts par dzīves gudrībām, ko aizguvis no vecākiem, aktieris atklāj, ka elementāras lietas bijušas stingras viņa ģimenē. Kā, piemēram, ja nokrīt zemē maizes rieciens, tas jāpaceļ un jānoskūpsta. Vai, šujot pogu pie krekla, tas jānovelk, lai nepiešūtu prātu pie drēbes klāt. Tas ir tikai neliels ieskats no šovakar gaidāmās sarunas ar aktieri Jāni Paukštello.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu