Prezidents: Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšana dos impulsu Latvijas kino attīstībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšana Rīgā dos lielu impulsu Latvijas kino attīstībai, uzskata Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšana Rīgā dos lielu impulsu Latvijas kino attīstībai, uzskata Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Bērziņš 12.decembrī tikās ar Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijas organizatoriem, sarunas laikā pateicoties Eiropas Kinoakadēmijas pārstāvjiem par to, ka Rīga tieši Eiropas kultūras galvaspilsētas gada izskaņā ir izvēlēta par vietu, kur pasniegt kino nozarei nozīmīgās balvas, informēja prezidenta Preses dienestā.

«Esmu pilnībā pārliecināts, ka jau tuvākajā nākotnē mēs būsim liecinieki šī nozīmīgā notikuma iespaidam uz Latvijas kino attīstību. Zinot, cik daudz jaunu cilvēku ir ienākuši mūsu kino nozarē, var droši teikt, ka viņiem šis notikums dos lielu impulsu turpmākajam radošajam darbam,» atzina prezidents.

Savukārt Eiropas Kinoakadēmijas prezidents režisors Vims Venders sarunā uzsvēra Eiropas kino atšķirīgo no pasaules kino tradīcijām un tā nozīmi valstu identitātes, tēla un piederības sajūtas Eiropai veidošanā. Vienlaikus Venders uzsvēra, ka mūsdienu kino starpvalstu sadarbības kontekstā Latvijai ir un arī nākotnē būs ļoti nozīmīga pozīcija, ņemot vērā kino nozares tradīcijas un valsts vēsturisko pieredzi.

Sarunā piedalījās Venders, Eiropas Kinoakadēmijas direktore Mariona Doringa, nodibinājuma «Rīga 2014» vadītāja Diāna Čivle, Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas Rīgā projekta vadītāja Brigita Rozenbrika un režisors Gints Grūbe.

Jau ziņots, ka 13.decembrī Rīgā norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija un tas ir rosinājis Latvijas kino profesionāļus iespējami daudzveidīgi prezentēt Latvijas kino starptautiskajā vidē.

No 2.decembra līdz 12.decembrim Rīgas Starptautiskajā kino festivālā notika Latvijas nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps 2014», tiek rādīta Eiropas Kino akadēmijas balvai nominēto filmu programma un retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, filmu festivāla «2Annas» sarūpēta filmu programma un īpaši scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma - lekcijas un radošās darbnīcas pasaules klases kino nozares pārstāvju vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu