Latvijas prominences arī staigā pa Eiropas Kinoakadēmijas sarkano paklāju

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

13.decembra vakarā Latvijas Nacionālajā operā norisinājās divdesmit septītā Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija. Šī ir pirmā reize, kad ceremonija norisinājās Rīgā.

Jau no pulksten 18.00 uz Nacionālo operu devās ekskluzīvas automašīnas, vedot dažādu valstu kino un teātra zvaigznes, kuras pie sarkanā paklāja sagaidīja Eiropas Kinoakadēmijas prezidents Vims Venders. Citas automašīnas nevarēja braukt gar Operu, tāpat arī visas ielas garumā dažādās vietās tika novietotas policijas automašīnas.

Foto: Edgars Kalmēns

Viesi nolika jakas, sasveicinājās ar Eiropas Kinoakadēmijas prezidentu un devās fotografēties pie foto sienas, kuru, atrodoties aiz iežogojuma fotografēja visas Eiropas fotogrāfi.

Foto: Edgars Kalmēns

Kopumā uz Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremoniju bija ieradušies apmēram 1000 viesu. To starpā bija arī Latvijā pazīstami kino un teātra ļaudis - Rēzija Kalniņa, Olga Dreģe, Vilis un Zane Daudziņi, Indra Briķe, Ģirts Jakovļevs, Zane Vaļicka, Inga Alsiņa-Lasmane, kinorežisors Jānis Nords, kinorežisors Jānis Streičs, producente Alise Ģelze.

Foto: Edgars Kalmēns

Īpaši var izcelt viesu vidū esošo Rīgas mēru Nilu Ušakovu ar kundzi Ivetu Strautiņu-Ušakovu, bijušo valsts prezidentu Valdi Zatleru ar kundzi, kā arī kultūras ministri Daci Melnbārdi.

Foto: Edgars Kalmēns

Kamēr viesi devās ieņemt vietas Latvijas Nacionālās operas zālē un uz balkoniem, cilvēku pūlis, kurš atradās pie Operas, nemaz nedomāja izklīst, kā gan savādāk, visi gaidīja ierodamies divas vakara lielākās zvaigznes, seriāla «Komisārs Reksis» galvenās lomas atveidotāju Tobiasu Moretti, kā arī populāro režisoru, filmas «12 gadi verdzībā» veidotāju Stīvu Makvīnu, kurš par šo filmu 2014.gadā saņēma prestižo «Oskara» balvu.

Krāšņās ceremonijas izskaņā triumfēja poļu režisora Pāvela Pavļikovska filma «Ida».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu