Jaunmoku pils Muzeju naktī aicina atvērties zaļākai pasaulei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šogad Muzeju naktī 21.maijā jau no pl. 19:00 Jaunmoku pils muzejs savas durvis vērs, aicinot visus pievērst uzmanību tīras vides un apkārtnes uzturēšanai. Mūsu pasākuma moto: atveries zaļākai pasaulei!

Jau otro gadu Jaunmoku pils soli pa solim virzās uz to, lai kopīgiem spēkiem iegūtu starptautisko tūrisma ekosertifikātu «Zaļā atslēga», tādēļ šoreiz akcents uz vides izglītību! Kopā ar biedrības «Latvijas Zaļā josta» aktīvistiem aicināsim apgūt vai pārbaudīt iemaņas atkritumu šķirošanā dalītajos konteineros vai gida vadībā, izstaigājot pils parku, pasauli ieraudzīt zaļāku. Vai zināt, kā vislabāk izmantot lietotas lietas – PET pudeles, visu lieko, kas atrodams kabatās? Protams, viens no veidiem – izmest atkritumos, bet otrs, daudz interesantāks – padarīt tās atkal noderīgas! Kā? Lai to uzzinātu, varēsiet darboties EKO radošajās darbnīcās, kur ar mākslinieku palīdzīgām rokām pārvērtīsiet nederīgo plastmasu dekoratīvā dārza elementā vai izveidosiet vienreizēju mākslas darbu sev vai saviem draugiem.

Zaļā vides tēma tiks apspēlēta arī jaunajā Meža ekspozīcijā, tādēļ visa pasākuma laikā ikviens varēs ievīt vijumu ligzdā, kas simboliski taps no otrreiz lietojamas trikotāžas.

Visam pasākumam raitāku tempu iedejos Tukuma kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs «Vidums», bet pils telpās muzikālu noskaņu radīs pianists Ričards Furs.

Videi draudzīgus gardumus varēs iegādāties arī kafejnīcā-restorānā «Liepaleja»!

Precīzāka Muzeju nakts programma - www.jaunmokupils.lv

Esi atvērts zaļākai pasaulei mums apkārt un tiekamies Jaunmokās!!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu