Muzeju nakts Brīvdabas muzejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starptautiskās Muzeju nakts ietvaros, 21. maijā, no plkst. 19.00 līdz 23.00 Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs atvērs vārtus visiem senatnes un romantikas cienītājiem. Ieeja uz pasākumu notiks tikai pa Ezera vārtiem – Brīvības gatvē 440. Ziedošais ceļš apmeklētājus vilinās doties uz Kurzemes zvejniekciema pļavu, kur Juglas ezera krastā dižojas vairākas 19. gadsimta zvejnieku sētas un ēkas ar kurzemniekiem tik raksturīgām koši krāsotām, dekorētām un apkaltām durvīm.

Brīvdabas programmā iekļautas dažādas atrakcijas un radošās darbnīcas. Muzeja apmeklētājiem tiks nodrošinātas interaktīvas durvju parādes ekskursijas, demonstrēti muzeja arhīva videomateriāli, kā arī īpaši Muzeju nakts tēmai veltīta mini izstāde «Seno durvju apkalumi».

Radošo darbnīcu ietvaros varēs izmēģināt savas prasmes kalēja un podnieka amatā. Būs dancotāju un dziedātāju koncerts Juglas ezera krastā, vizināšanās zirga mugurā un silta ugunskura zupa vēderā. Turpat pļavā - dabas durvju un alu meklēšana, spēles un atrakcijas ar seniem zvejnieka amata rīkiem un durvju piederumiem.

Muzeju nakts norisināsies arī Brīvdabas muzeja lauku ekspozīcijā «Vēveri» Vecpiebalgā. Muzeju naktij tā sarūpējusi īpašu programmu. Visā Piebalgā un pašos «Vēveros» rīta pusē un pa dienu notiks tūrisma orientēšanās sacensības. Vakarpusē «Vēveros» būs radošās darbnīcas - aušanas, meldru pīšanas un tradicionālo rotājumu izgatavošanas. Godā tiks celtas maizes cepšanas tradīcijas.

Brīvdabas muzeja lauku ekspozīcijā Papes ciema «Vītolniekos» Rucavas novadā notiks vakarēšana zvejnieku gaumē. Pasākuma moto «Caur verandas durvīm uz Kurzemes zvejnieka istabu» – visa pasākuma laikā zāļu tējas, vakarēšana zvejnieku gaumē un folkloras kopas priekšnesumi pie iekurinātas krāsniņas.

Programma

SENĀS DURVIS PAGĀTNĒ UN ŠODIEN

19.00 – 21.30 dzied un dejo Lurķu pļavā

19.00 – 21.30 podnieka darbnīca «Mauros»

19.00 – 22.30 kalēja darbnīca pļavā

19.00 – 22.30 muzeja arhīva materiālu demonstrēšana Lurķu šķūnī

19.00 vizināšanās zirga mugurā - pļavā

21.00 Dabas durvis, spēles, atrakcijas – Lurķu pļavā

21.30 Ugunskura zupa - pļavā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu