«Citadele» pircējs banku vēlas attīstīt par veiksmīgu Baltijas reģiona banku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Bankas «Citadele» pircējs vēlas attīstīt banku kā veiksmīgu finanšu iestādi, izmantojot Latvijas ģeogrāfisko potenciālu, vēsta «Wall Street Journal».

Investoru grupas «Ripplewood Advisors LLC» izpilddirektors Tims Kolinss «vēlas «Citadeli» attīstīt kā veiksmīgu banku Baltijas reģionā starp Krieviju un Skandināviju», raksta izdevums.

WSJ norāda, ka viens no grupas investoriem ir bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers, kurš savus līdzekļus ieguldījis vairākās bankās dažādās vietās pasaulē.

Volkera pārstāvis WSJ atklāja, ka viņš neieņems aktīvu lomu bankas darbā. «Volkera kungs nekomentē savas personīgās investīcijas. Tomēr es varu apstiprināt, ka «Citadeles» darījumā viņš ir tikai mazs pasīvs investors,» teikts Volkera pārstāvja Entonija Douda paziņojumā.

Volkers arī ieguldījis līdzekļus Kolinsa vadītajā investoru grupā, kas 1999.gadā investēja Japānas banku «Shinsei» un 2006.gadā Ēģiptes «Commercial International Bank».

«Citadele» pārdošanas darījumu paredzēts pabeigt 2015.gada pirmajā ceturksnī, vēsta WSJ.

Pēc bankas «Citadele» darījuma noslēgšanās 52,6% bankas akciju nonāks 12 starptautisku investoru īpašumā.

Par «Citadeles» padomes priekšsēdētāju kļūs «Ripplewood Advisors LLC» izpilddirektors un dibinātājs Tims Kolinss.

Pēc Kolinsa sacīta, daļa no investoriem kļūs par «Citadeles» padomniekiem vai padomes locekļiem.

Pēc darījuma noslēgšanās par «Citadeles» vecākajiem padomniekiem varētu kļūt bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers, bijušais Pasaules Bankas prezidents Džeims D.Volfensons, kā arī centra «Belfer Center for Science and International Affairs» direktors Graiems T.Alisons.

Savukārt par «Citadeles» padomes locekļiem varētu kļūt Kanādas ilgtspējīgās attīstības tehnoloģijas padomes priekšsēdētājs un Kanādas viedtelefonu ražošanas uzņēmuma «BlackBerry» līdzdibinātājs Džeims L.Basili, kā arī bankas «Shinsei» korporatīvais izpilddirektors un bijušais «Citibank» darbinieks Danandžaja Dvivedi.

Kā ziņots, 5.novembrī tika parakstīts līgums par valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanu 12 starptautisku investoru grupai un «Ripplewoods Advisors LLC» par 74 miljoniem eiro. Pārdošanas cena gan var mainīties atkarībā no bankas darbības rādītājiem līdz šā gada beigām, salīdzinot ar plānotajiem rādītājiem. Galīgā cena tiks noteikta 2015.gada pirmajā ceturksnī. Visi ieguvumi no iespējamās cenas korekcijas tiks ieguldīti bankas kapitālā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu