Miris Džokera tēla radītājs, komiksu mākslinieks Džerijs Robinsons

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūžībā aizgājis Betmena pretinieka Džokera tēla radītājs Džerijs Robinsons (Jerry Robinson), vēsta vietējā prese. Mākslinieks nomira 89 gadu vecumā.

Džokers - klaunam līdzīgs ļaundaris ar zaļiem matiem un baisu, smaidā atplestu muti - pasauli ieraudzīja 1940.gadā. Pirmo reizi viņa tēls tika ekranizēts sešdesmito gadu amerikāņu televīzijas seriālā "Batman", kur Džokeru spēlēja Sīzars Romero. Kinofilmās Džokeru spēlējuši Džeks Nikolsons un arī Hīts Ledžers, kuram tā kļuva par pēdējo lomu. Aktieris aizgāja mūžībā, kad filma "The Dark Knight" ("Tumšais bruņinieks") vēl tika montēta. Ledžers par savu aktierspēli tika apbalvots ar ASV Kinoakadēmijas balvu kā labākais aktieris otrā plāna lomā.

"Es vienmēr esmu uzskatījis, ka ļaundari ir daudz interesantāki,"

pērn intervijā laikrakstam "New York Times" atzina Robinsons. "Vispirms man ienāca prātā vārds - Džokers. Tad es iedomājos par spēļu kārti. Viņa vecāki spēlēja bridžu."

Foto: REUTERS/ScanPix

Robinsons radījis arī Betmena sabiedroto un palīgu Robinu.

Mākslinieks aizgāja no Betmena komiksu komandas četrdesmito gadu sākumā, taču turpināja radīt komiksu varoņus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu