Dobelē svinēs «Sniegavīru saieta» piekto dzimšanas dienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien no plkst.14 Dobelē tiks svinēta «Sniegavīru saieta» piektā dzimšanas diena, kas vienlaikus būs arī saieta oficiāla atklāšana.

Viņa pauda, ka pasākums būšot ar varenu torti, ar jautriem un muzikāliem sveicinājumiem.

«Jau piekto gadu, ziemai atnākot, Dobeles laukumos uz saietu atkal ir sapulcējušies varenie sniegavīri. Omulīgie, apaļīgie vīri ir neparasts akcents pilsētas sejā. Tie jautri sveicina lielus un mazus dobelniekus, liekot viņiem pasmaidīt, un padara gaišāku garo ziemu. Vienlaikus tas ir aicinājums citu novadu un pilsētu ļaudīm braukt uz Dobeli ne tikai ceriņziedu, bet arī ziemas laikā,» pauda Banziņa.

Viņa skaidroja, ka ar katru gadu Sniegavīru saime pilsētas laukumos aug plašumā, garumā un dažādībā, arī šogad ir vairāki klātpienācēji, un to skaits jau pārsniedz 30. Katram sniegavīram ir savs neatkārtojamais šarms, raksturiņš un aizraušanās.

Sniegavīrus piecus gadus ir veidojušas profesionālas un Latvijā labi zināmas tēlnieces Inta Berga un Agnese Rudzīte-Kirillova. Viņām palīdz Jānis Bergs un Anatolijs Kirillovs.

«Daudz ir pa pasauli braukts un daudz redzēts, bet, ticiet, šādas kolekcijas nav nekur citur pasaulē. Sniegavīru komandu vajag pieteikt Ginesa rekordu grāmatai,» pārliecināta Rudzīte-Kirillova.

Radošās komandas darbu organizē pašvaldības arhitekts Jānis Kukša, kurš secinājis, ka «tik daudz figūru un tik milzīga materiāla kubatūra, augstais mākslinieciskais līmenis un neparastais materiāls - tas patiešām ir iespaidīgi».

«Sniegavīru saiets» tiek rīkots, sadarbojoties Dobeles novada pašvaldībai ar vietējiem uzņēmējiem. Sniegavīru izgatavošanā tiek izmantoti Dobeles uzņēmumu - tenapora ražotāja SIA «Tenax» un sveču ražotāja SIA «Baltic Candles Ltd» - materiāli, tāpēc tiem nekaitē ne atkušņi, ne lietus.

«Sniegavīru saiets» šajā sezonā notiks līdz 28.februārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu