Norisināsies tradicionālais Jūrmalas velomaratons

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad 5. jūnijā Jūrmalas tautas sporta sezonu iesildīs jau tradicionālais Jūrmalas velomaratons, pulcējot tūkstošus velosporta entuziastu. Jūrmalas velomaratona trase ir atzīta par vienu no skaistākajām sacensību vietām, ko novērtē riteņbraucēji no visas Baltijas.

Jūmalas velomaratonā var pieteikties uz kādu no četrām distancēm, no kurām sev piemērotu atradīs ikviens: Turkish Airlines 87 km Sporta distance, Skandi Motors 40km Tautas distance un EVIAN 14,5km Ģimenes distance, bet bērni līdz 12 gadu vecumam aicināti pieteikties dalībai LEGO (400-1000m) bērnu distancēs. Reģistrācija: www.baltijasmaratoni.lv.

Turkish Airlines 87 km Sporta distance būs nopietna sacensība Latvijas un Baltijas pieredzējušāko velosporta profesionāļu un komandu pārstāvjiem, kuru veiksmēm trasē būs iespēja just līdzi ikvienam īstam velosporta entuziastam. Distances maršruts veidots pašā Jūrmalas sirdī un to būs ļoti interesanti vērot skatītājiem, jo maršruts veidots apļos un dalībniekiem būs jāveic 14,5 km aplis sešas reizes.

Skandi Motors 40km Tautas distance būs piemērota šosejas velosipēda īpašniekam, kurš ar asfaltu ir uz «Tu» un gatavs izaicināt sevi nopietnākam pārbaudījumam vienā no Latvijas skaistākajām velomaratonu trasēm. Skandi Motors tautas distances braucējiem būs iespēja baudīt lielisku maršrutu cauri visai Jūrmalai, līdz pat Kauguriem un dodoties atpakaļ līdz Dzintaru koncertzālei.

EVIAN 14,5km Ģimenes distance tradicionāli iemantojusi vislielāko popularitāti, aicinot vecākus gūt pozitīvu enerģijas lādiņu kopā ar savām atvasēm. Ģimenes distancē svarīgākais nav ātrums, bet kopīgs piedzīvojums, un distanci varēs veikt mierīgi un atpūtas režīmā. Šīs distances maršruts veidots cauri skaistākajai Jūrmalas daļai, kur dalībnieki varēs vērot Jūrmalas tradicionālo arhitektūru un izbaudīt priedēm ieskautos Dzintaru un Bulduru prospektus. Īpašas balvas saņems tie dalībnieki, kuri būs padomājuši par oriģināliem un radošiem tērpiem!

LEGO Bērnu distances (500-1000m) dažādos garumos pēc vecuma grupām gaidīs pašus mazākos dalībniekus līdz 12 gadu vecumam, sākot jau no pašiem mazākajiem. Bērnu distancēs drīkst piedalīties arī ar skrejriteņiem un trīsriteņiem, un katru mazo varoni pie finiša līnijas gaidīs īsta medaļa un diploms par paveikto, kā arī īpašas balvas un gardi sveicieni no pasākuma atbalstītājiem.

Foto: Publicitātes foto

Visās distancēs starta posms būs pie Dzintaru koncertzāles. Ar distanču trasēm un detalizētiem dalības noteikumiem aicinam iepazīties baltijasmaratoni.lv mājas lapā, bet aicinam atcerēties, ka visās distancēs bez izņēmuma ķiveres ir obligātas gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Reģistrēties Jūrmalas velomaratonam var elektroniski mājas lapāwww.baltijasmaratoni.lvlīdz 2. jūnijam (ieskaitot), kā arī sacensību dienā klātienē. Bērniem līdz 12 gadiem, reģistrējoties mājas lapā, dalība Jūrmalas velomaratonā ir bez maksas.Reģistrējoties līdz 22. maijam, dalības maksa Sporta distancē ir 10 eiro, Tautas braucienā 8 eiro, bet Ģimenes distancē 5 eiro.

Numuri dalībniekiem tiks izsniegti sacensību dienā reģistrācijas punktā. Dalības maksā iekļauta profesionāli sagatavota trase ar atveldzēšanās punktiem, dalībnieku numuri, ēdināšana pēc sacensību finiša, kā arī medaļas un balviņas no pasākuma atbalstītājiem visiem dalībniekiem. Visiem, kam tas būs nepieciešams, būs pieejama medicīniskā palīdzība un velosipēdu serviss.

Papildus sacensībām, šogad velomaratonā ieplānota plaša pasākumu programma. Pašus mazākos iepriecinās LEGO pilsētiņa, 1188 piepūšamās atrakcijas un radošas aktivitātes kopā ar Pasaku Nams multfilmu tēliem. Evelo piedāvās lieliem un maziem riteņbraucējiem, skrituļslidotājiem un skeiteriem izmēģināt PumpTrack modulāro velotrasi, kā arī būs iespēja notestēt FreeAgent BMX velosipēdus, ar kuriem Māris Štrombergs izcīnīja divas Olimpiskās zelta medaļas. Pasākumos plānoti dzīvās mūzikas koncerti, dīžeji, kā arī dažādas citas izklaides. Tāpat sacensību dalībnieku draugi un paziņas varēs sekot līdzi sacensībām interneta televīzijā tiešraidē.

Foto: Publicitātes foto

2016. gada sezonā Jūrmalā sadarbībā ar Baltijasmaratoni.lv norisināsies arī Jūrmalas Krāsu festivāls 2. jūlijā, Jūrmalas Skrituļslidošanas festivāls 20. augustā, Jūrmalas MTB velomaratons 8. oktobrī un Jūrmalas orientēšanās spēle sezonas noslēgumā.Visi dalībnieki, kas būs reģistrējušies un finišējuši vismaz trijos no sezonas pasākumiem, arī šogad piedalīsies NISSAN PULSAR izlozē no «Skandi Motors», kā arī būs iespēja laimēt jaunu Cervélo šosejas riteni no veikala Sportlife.

Jūrmalas velomaratonuorganizē Baltijasmaratoni.lv sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi. Distanču sponsori«Turkish Airlines», «Skandi Motors», ‘’EVIAN» un «Lego». Atbalstītāji «GARMIN», «Hotel Jūrmala SPA», «HUSQVARNA», «DION», «Nissan», «Global Fitness», «Lukoil», «HC Bike Tours», «Bandana.lv», «Jacobs Creek», «Evelo Store», «Royal Casino SPA&Hotel», «Baltic Taxi», «Sportlife», «Cervelo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu