Rīgā lielā kino diena! Operā pasniedz Eiropas kino Oskaru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šovakar Latvijas Nacionālajā operā notiek Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija. Rīgā ieradušās vairākas kino prominences, to vidū «Oskara» balvas ieguvējs, režisors Stīvs Makvīns (Steve McQueen), režisore Anjēza Varda, austriešu aktieris Tobiass Moreti, režisors Aleksandrs Zvjagincevs, seriāla «Game of Thrones» aktieris Nikolajs Kosters-Valdau u.c.

Lai godinātu labākos Eiropas kinodarbus, Rīgā pulcēsies Eiropas Kinoakadēmijas biedri, viesi, nominanti un uzvarētāji. Balvu pasniegšanas ceremonijā klāt būs Eiropas Kinoakadēmijas prezidents Vims Venderss un Eiropas Kinoakadēmijas priekšsēdētāja Agneška Holanda.

Eiropas Kinoakadēmijas balvas 21 kategorijā uzvarētājiem pasniegs aktrises Ada Kondesku no Rumānijas, Silvija Huksa no Nīderlandes, Karla Juri no Šveices, latviete Rēzija Kalniņa, Ariane Labeda no Francijas un Tanja Ribiča no Slovēnijas, viņu kolēģi Berijs Atsma no Nīderlandes, Andžejs Hira no Polijas, Nikolajs Kosters-Valdau no Dānijas, Branko Djuričs no Bosnijas un Hercegovinas, Tobiass Moreti no Austrijas un Luka Zingareti no Itālijas. Balvas pasniegs arī Gustavs Terzens un Marta Selecka, kā arī aktrise un režisore Līva Ulmane no Norvēģijas.

Ceremonijā piedalīsies arī nominēto filmu pārstāvji, tostarp aktieris Johaness Kunke no Zviedrijas, aktrise Melisa Suzena no Turcijas un kinooperatori Mihails Kričmans no Krievijas un Lukašs Žals no Polijas. Klāt būs arī īpašo balvu žūrijas locekļi - komponists Helfdans E no Dānijas, režisors un producents Luišs Galvao Telešs no Portugāles, kostīmu mākslinieks Maikls O'Konors no Lielbritānijas, mākslinieciskais noformētājs Alans Starskis no Polijas, kinooperators Asafs Sudrijs no Izraēlas un skaņu montāžists Pīters Varniers no Nīderlandes.

Režisors Stīvs Makvīns tiks godināts ar balvu «Eiropiešu sasniegumi pasaules kinomākslā»,

Anjēze Varda saņems balvu par mūža ieguldījumu

, savukārt Eds Gvinejs - Eiropas kopprodukcijas balvu «Prix EURIMAGES».

Ceremonijas viesu vidū būs arī vairāku valstu kultūras ministri - austrietis Jozefs Ostermaijers, igauniete Urve Tīdusa, latviete Dace Melbārde, lietuvietis Šarūns Birutis, poliete Malgožata Omilanovska un kosovietis Memli Krasnķi.

1000 viesus operā, vēl 500 kinoteātrī «Splendid Palace», kur ceremonija tiks translēta tiešraidē, kā arī visus, kuri ceremoniju vēros mājās LTV, RTP2 Portugālē un «SVT Flow» Zviedrijā vai mājaslapā «www.europeanfilmawards.eu», sveiks Vācijas televīzijas raidījumu vadītājs, veidotājs un režisors Tomass Hermanss.

Latvisku noskaņu ceremonijā radīs čellu trio «Melo-M». Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas producenti ir Eiropas Kinoakadēmijas direktore Mariana Doringa un Jirgens Bīzingers.

Jau ziņots, ka Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā 13.decembrī Rīgā norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija. Tiešraidē to varēs vērot kinoteātrī «Splendid Palace», kā arī pie kinoteātra, Latvijas Televīzijas 1.kanālā, interneta mājaslapā «www.europeanfilmawards.eu». Ceremoniju tiešraidē varēs skatīties arī Zviedrijā, SVT Flow kanālā, Portugālē RTP2 kanālā un Itālijā EFFE kanālā. Ar īpašiem ziņu raidījumiem balvu pasniegšanu atspoguļos jaunais kanāls «Kultūra 360TV».

Ceremoniju ierakstā varēs redzēt prestižajā kultūras kanālā «Arte», kas raida Francijā, Vācijā un Austrijā. Ierakstu redzēs skatītāji arī vairāk nekā 38 pasaules valstīs, tostarp Čehijā, Itālijā, Albānijā, Nīderlandē, Grieķijā, Horvātijā, Polijā, Ukrainā, Lietuvā, Krievijā, Igaunijā, Ungārijā, Tadžikistānā, Uzbekistānā, Slovēnijā, Slovākijā un daudzās citās valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu