Par "Gada gleznas" uzvarētāju atzīts Annas Baklānes darbs (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par "Swedbank" un Agijas Sūnas galerijas rīkotā konkursa "Gada gleznas" uzvarētāju atzīts mākslinieces Annas Baklānes darbs "Nomoda sapnis jeb kūkas parādes portrets". Kā ziņots, šogad ilggadējam konkursam "Gada glezna" savus darbus iesnieguši 69 mākslinieki.

Līdz 2010.gada 18.janvārim Agijas Sūnas galerijā ikviens apmeklētājs var balsot par '"Gada gleznas"' konkursam iesniegtajiem darbiem, nosakot skatītāju simpātiju balvu.

"Gada gleznas" mērķis ir veicināt mākslinieku aktivitāti un jaunradi, vienlaikus sniedzot skatītājiem iespēju vienkopus redzēt plašu ainu attiecīgā laikposma glezniecībā. Iesniedzamajiem darbiem ir tikai divi nosacījumi: autoriem jābūt profesionāliem māksliniekiem un gleznām jābūt radītām konkursa norises gadā.

Konkursa vērtēšanas sistēma aizgūta no Japānas pieredzes - iesniegtos darbus vērtē viens eksperts, kas ir Latvijas mākslinieku vidū un sabiedrībā atzīts gleznotājs, turklāt katru gadu vērtē cits eksperts. Šogad darbus vērtē Normunds Brasliņš.

"Gada glezna" tiek noteikta jau 17.gadu, un tas ir viens no vissenākajiem kultūras atbalsta projektiem Latvijas jauno laiku vēsturē.

Iepriekšējos '"Gada gleznas"' pastāvēšanas gados par tās laureātiem ir kļuvuši: 1993.gadā - Vija Maldupe, 1994.gadā - Vilis Vizulis, 1995.gadā - Barbara Muižniece (tagad Gaile), 1996.gadā - Jāzeps Pīgoznis, 1997.gadā - Ilze Avotiņa, 1998.gadā - Edgars Valdmanis, 1999.gadā - Ģirts Muižnieks, 2000.gadā - Daina Stabulniece, 2001.gadā - Ilze Neilande, 2002.gadā - Tatjana Krivenkova, 2003.gadā - Aija Jurjāne, 2004.gadā - Gunta Liepiņa, 2005.gadā - Edvards Grūbe, 2006.gadā - Inta Celmiņa, 2007.gadā - Ieva Maurīte, 2008.gadā - Sigita Daugule.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu