Eds Šīrans par veiksmīgo karjeru pasakās «Spotify»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu dziedātājs Eds Šīrans uzskata, ka daudzu citu mūziķu kritizētais straumēšanas pakalpojums «Spotify» palīdzējis viņam izveidot veiksmīgu karjeru.

«Mana mūzika straumēta 860 miljonus reižu. Tas nozīmē, ka cilvēki mani sadzird,» 23 gadus vecais dziedātājs sacīja BBC Mūzikas balvu ceremonijas aizkulisēs. «Es uzstājos Dienvidamerikā. Korejā un Āzijas dienvidaustrumos biļetes uz maniem koncertiem ir izpārdotas. Es nedomāju, ka bez «Spotify» man būtu līdzīgi panākumi.»

«Manā gadījumā «Spotify» nav nepieciešams ļaunums. Tas palīdz man darīt to, ko vēlos,» viņš piebilda.

Kā jau ziņots, amerikāņu popzvaigzne Teilora Svifta izņēma savu mūziku no «Spotify» neilgi pēc albuma «1989» izdošanas. «Es negribu ziedot savas dzīves darbu eksperimentam, kas, manuprāt, nesniedz godīgu atalgojumu dziesmu sacerētājiem, producentiem, izpildītājiem un radītājiem,» sacīja 24 gadus vecā dziedātāja. «Es neatbalstu uzskatu, ka mūzikai nav vērtības un tai vajadzētu būt pieejamai bez maksas.»

Pakalpojumā «Spotify» nav pieejama arī grupu «The Beatles», AC/DC un «The Black Keys» mūzika. Britu mūziķis Pols Makartnijs izteicis bažas, ka jaunie mūziķi nebūšot spējīgi nopelnīt, izplatot savas dziesmas straumēšanas pakalpojumos.

«Manuprāt, «Spotify» maksā pietiekami,» uzskata Šīrans. «Taču mēs to neredzam, jo ierakstu kompānijas vairs nepelna tik daudz kā agrāk, tāpēc tās vēlas paturēt lielu daļu no «Spotify» dotās naudas, nevis izmaksāt to mums. Tā ir taisnība.»

Šīrans norāda, ka «Spotify» lielākie pretinieki esot mūziķi, kas jau atraduši savu vietu mūzikas pasaulē. «Teilora ir populāra jau astoņus vai deviņus gadus. Viņa nāk no laika, kad tika pārdoti ieraksti. Tas mazinājies tikai pēdējo piecu gadu laikā, taču cilvēki joprojām pērk viņas albumus, un tas nešķiet nekas neparasts,» teica mūziķis. «Taču es ienācu šajā industrijā, kad galvenie klausītāji bija straumēšanas paaudze. Visi mani fani sākumā bija universitātes studenti, kuri ieguva mūziku failu apmaiņas vietnēs. Tā ir pavisam cita paaudze.»

Kā jau ziņots, Šīrans ir 2014.gada visvairāk straumētais izpildītājs pakalpojumā «Spotify». Šīrana dziesmas noklausītas vairāk nekā 860 miljonus reižu, savukārt jaunākais albums «X» ir gada visvairāk straumētais albums - pakalpojuma lietotāji to noklausījušies 430 miljonus reižu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu