«Putncilvēks» nominēta septiņām «Zelta globusa» balvām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien paziņotas «Zelta globusa» balvu nominācijas, kurās dominē melnā komēdija par izklaides industriju «Birdman» («Putncilvēks»). Amerikāņu aktieris Maikls Kītons tajā atveido aktieri, kura slavas dienas ir pagājušas. Kinolente ieguvusi septiņas «Zelta globusu» nominācijas.

«Lai arī dažreiz šķita, ka šajā trakulīgajā kino eksperimentā krītam bez drošības tīkla, tas man ir nesis milzīgu prieku,» sacīja filmas režisors Alehandro Gonsaless Injaritu. «Es ļoti lepojos ar saviem aktieriem un visu komandu.»

Tā izvirzītā kā labākā komēdija vai mūzikls, kā arī Injaritu nominēts labākā režisora, bet Kītons - labākā aktiera balvai. Emma Stouna un Edvards Nortons pretendē uz labāko otrā plāna aktieru nosaukumu.

«Putncilvēks» nominēts arī par labāko oriģinālo skaņu celiņu un labāko scenāriju.

12 gadus uzņemtā kinolente «Boyhood» («Puikas gadi») un biogrāfiskā filma par matemātiķi Alanu Tjūringu «The Imitation Game» saņēma pa piecām nominācijām.

Amerikāņu aktrise Džuliana Mūra un aktieris Bils Marijs katrs izvirzīts divās kategorijās.

Tikmēr televīzijas kategorijās dominēja krimināldrāma «Fargo» ar piecām nominācijām.

Foto: publicitātes

Sākusies kino balvu sezona, kas noslēgsies ar prestižo «Oskara» balvu ceremoniju. Lai arī tiek uzskatīts, ka pēc mazāko balvu ceremoniju uzvarētājiem var spriest par gaidāmajiem «Oskaru» ieguvējiem, tie ne vienmēr sakrīt. Par «Oskara» balvu ieguvējiem balso vairāk nekā 6000 ASV Kinoakadēmijas biedru, savukārt «Zelta globusus» sadala Holivudas Ārzemju preses asociācija, kurā ietilpst aptuveni 80 žurnālisti.

««Oskaru» balsotājiem ir savs domu gājiens. Viņi ir ļoti atšķirīgi no Holivudas Ārzemju preses asociācijas, tāpēc vienmēr gaidāmi pārsteigumi,» norāda kino industrijas žurnāla «Variety» redaktors Tims Grejs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu