Rīgā notiks latgaliešu grupu koncerts "Taiseits Latgolā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9.decembrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas "Studentu klubā" norisināsies latgaliešu grupu koncerts "Taiseits Latgolā", informē biedrības "Latgolys Studentu centrs" pārstāve Edīte Husare. "Taiseits Latgolā" būs šogad pirmais latgaliešu grupu koncerts Rīgā, un tajā uzstāsies grupas "Dabasu Durovys", "Krampis", "Green Novice" un dziesminiece Laura Bicāne.

Kā stāsta Husare, pēdējos piecus gadus uz latgaliešu mūzikas koncertiem regulāri ir tikuši aicināti arī interesenti Rīgā. Koncerti notikuši gan klubā "Depo", gan "Nabaklab", gan kafejnīcā "Ļeņingrad" u.c. vietās, bet atkal ir pienākusi kārta "Studentu klubam", kur latgaliešu grupu uzstāšanās savulaik bijis regulārs notikums.

Koncertā "Taiseits Latgolā" piedalīsies "Dabasu Durovys", kas ir viena no šobrīd aktīvākajām latgaliešu grupām. Tā radusies 2006.gada sākumā un darbojas Daugavpilī. "Dabasu Durovys" stilu var definēt kā "latgaliešu roku", bet, ja iedziļinās nedaudz vairāk, grupas mūzikā var dzirdēt melodiska poproka apvienojumu ar blūza un ska elementiem. Šogad grupa veiksmīgi startējusi vairāku Latvijas radiostaciju topos ar dziesmu latviski - "Grēku fani".

"Krampis" ir grupa no Līvāniem, kas spēlē folkroka stilā. Radusies 2009.gada maijā. Pa šo laiku paspējusi uzstāties vairākos latgaliešu mūzikas festivālos un pasākumos. Šogad dziesma "Kuopu, kuopu kolnā" iekļauta mūsdienu tautas mūzikas izlases "Sviests IV" dziesmu vidū.

Savukārt grupa no Preiļiem - "Green Novice" - klausītājiem piedāvā dziesmas folkroka un metāla stilā. Pazīstamākā "Green Novice" repertuāra dziesma ir "Zili malni padebeši", kas bijusi arī "Latgales Radio" gada spēlētākās dziesmas godā.

Bicāne ir dziesminiece no Daugavpils puses, konkrētāk, no Špoģiem. Uz skatuves viņa ir īsts dabas bērns, kas apbur klausītājus ar savu vienkāršību un šarmu. Šogad Bicāne ar dziesmu "Freakin’ out" piedalījās "Eirodziesma 2012" konkursa atlasē un ir iekļuvusi arī pusfinālistu vidū.

Klausies Lauras Bicānes "Freakin’ out" šeit!

Latgaliešu grupu koncerts "Studentu klubā" sāksies plkst.21, un tā apmeklējums maksās divus latus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu