Nedēļas filmu apskats ASV (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo divu vai trīs nedēļu nogales kases ienākumu rezultāti bija neaprakstāmi garlaicīgi - viss bija paredzams un iztika bez pārsteigumiem, bet beidzot varu teikt, ka pirmajā desmitniekā ir parādījusies vismaz mērena intriga, kaut arī neviena no jaunajām filmām nav īsti uzskatāma par komerciāli ļoti veiksmīgu.

Sāksim ar jaunpienācēju "Apocalypto". Ja var ticēt gandrīz vai katram otrajam interneta kritiķim, tad filmas reklāmas kampaņa bija diezgan maldinoša. Tā radīja iespaidu, ka jaunā Gibsona filma varētu būt diezgan dramatisks un mākslinieciski izsmalcināts ieskats maiju kultūrā un viņu civilizācijas sabrukšanā. Bet izrādās, ka tas nav nekas cits kā parasts un idejiski pliekans action gabals (un tas nemaz nav slikti). Filmu varot pat klasificēt kā vēsturisku Rembo variantu, tikai maz runājošo Staloni aizstājot ar vēl mazāk runājošu indiāni. Laimē biļetes

Jau sāk klejot baumas, ka filmas ieplānotais 30 miljonu budžets filmēšanas laikā gandrīz vai trīskāršojās un izskatās, ka pirmās nedēļas rezultāti nav diez cik spoži. Un tomēr pirmā vieta ir iegūta - ar filmām maiju valodā tas nenotiek bieži.

<+:l>Tikai nedaudz atpaliekot no "Apocalypto", otro vietu ieņem romantiskā komēdija "The Holiday". Filmas režisore Nensija Meijere ar saviem iepriekšējiem darbiem "What Women Want" un "Something''s Gotta Give" pierādīja, ka pieprot taisīt naivas, ar viegli uztveramiem jokiem piesātinātas un garlaicīgi "pareizas" filmas par mīlestību (aizraušanos?). Tas, protams, neuztrauc daiļā dzimuma pārstāves un tos vīriešus, kuros filma atmodināja sievišķo būtni - viņi no visa plašā piedāvājuma deva priekšroku tieši šai filmai. Nav iemesla pārmest par šo izvēli, jo katrs skatītājs ir pelnījis savu filmu, pat ja tas ir kaut kas tik viegli aizmirstams un nesvarīgs kā "The Holiday". Vienīgi īsti nevaru saprast, kāda velna pēc šī filma izmaksāja 85 miljonus ASV dolāru un ko viņi gribēja panākt ar Džeku Bleku vienā no galvenajām lomām?

<+:r>No pārējiem jaunpienācējiem visvairāk neveicās jaunajam politiskajam gravējam "Blood Diamond" ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā. Zinādami, ka ar filmas tematiku pārāk lielu naudu uzreiz nenopelnīs, studija filmu izlaida tikai divos tūkstošos kinoteātru, kaut arī filmas budžets grozās ap 100 miljoniem ASV dolāru. Tāpēc filmas investoriem un veidotājiem atliek tikai cerēt un gaidīt, kad kāds kritiķis sacels furoru par to, cik "dziļa" un svarīga ir minētā filma. Lai arī režisors

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu