Krauklis: Jaunizveidotā apvienība aizstāvēs reģionālo attīstības centru intereses

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Par Reģionālo attīstības centru apvienības priekšsēdētāju ievēlētais Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis («Vidzemes partija») uzskata, ka lielās pilsētas savas intereses spēj aizstāvēt ļoti labi, arī mazās pašvaldības ir labi pārstāvētas, bet bijušie rajona centri, kā arī Smiltene, Līvāni, Sigulda, kuriem ir savas specifiskas intereses gan Eiropas fondu sadalē, gan diskusijās par budžetu, pēdējā laikā ir bijuši zaudētāji.

Kā informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, apvienība ir izveidota, lai aizstāvētu šo pašvaldību intereses. Krauklis stāsta, ka bijis viens no iniciatoriem, ka apvienība jāizveido. «Pērn pārējie kolēģi idejai nepiekrita. Redzot, ka šī gada laikā esam ļoti daudz zaudējuši un līdz ar to arī zaudējuši mūsu iedzīvotāji, tagad apvienība ir izveidota.»

«Valkas iedzīvotājiem par to, protams, nav jāuztraucas, bet gan jāpriecājas, jo katrreiz, kad mēs runāsim par šo attīstības centru interesēm ar Ministru prezidenti, Finanšu ministru vai ar kādu citu institūciju, reizē tiks aizstāvētas visu Valkas novada iedzīvotāju intereses,» apliecinājis apvienības priekšsēdētājs.

Paredzēts, ka apvienības augstākā lēmējinstitūcija ir sapulce, kurā ar balsstiesībām piedalās visi apvienības biedri. Valde darbosies sešu cilvēku sastāvā, bet jauno organizāciju vadīs priekšsēdētājs, ko amatā uz sešiem mēnešiem ievēlēs apvienības sapulce.

«Katram atsevišķi par sevi cīnīties un kaut ko panākt ir daudz, daudz grūtāk, tomēr

divdesmit viens attīstības centrs - tas ir nopietns spēks,»

norāda Krauklis. «Ja nebūtu izveidota apvienība, tāpat man būtu tas jādara, bet tad es runātu tikai par Valku. Domāju, ka tagad iespēja panākt iedzīvotājiem labāku rezultātu būs lielāka.»

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis jau paudis atzinību par pašvaldību vēlmi aktīvāk aizstāvēt savas intereses un norāda, ka jaunās apvienības veidošana palīdzēs arī Latvijas Pašvaldību savienībai ar stingrākām pozīcijām iestāties par novadu vajadzībām.

Apvienības mērķis ir arī veicināt reģionālo attīstības centru pašvaldību savstarpējo sadarbību un attīstību, organizēt tās biedru kopīga viedokļa gatavošanu un aizstāvēšanu, organizēt tikšanās, sniegt priekšlikumus izmaiņām normatīvajos aktos, kas skar apvienības biedru intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu