Balets atgriezies no viesizrādēm Itālijā un pirmo reizi dosies uz «Goru»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Tone

Latvijas Nacionālais balets decembra sākumā atgriezies no veiksmīgām viesizrādēm Itālijā. Skatītājus Udīnā un Brešā priecēja Pētera Čaikovska baleta «Riekstkodis» izrādes, savukārt Pjačencā mūsu baleta mākslinieki dejoja Ādolfa Adāna baleta «Korsārs» izrādi.

Visas izrādes noritēja pilnīgi izpārdotās zālēs, un itāļu skatītāji augstu novērtēja gan Latvijas Nacionālā baleta dejotāju māksliniecisko un tehnisko līmeni, gan iestudējumu kvalitāti. Galvenajās lomās baletā «Riekstkodis» iejutās Elza Leimane-Martinova un Baiba Kokina, Viktors Seiko un Sergejs Neikšins. Savukārt «Korsārā» vadošās lomas dejoja Baiba Kokina, Elza Leimane-Martinova, Raimonds Martinovs, Viktors Seiko un Arturs Sokolovs.

«Mūsu baletam vienmēr ir liels notikums uzstāties greznajos Ziemeļitālijas teātros. Bijību izraisa gan to vēsture, gan šodiena – tieši pirms mums uzstājās Londonas simfoniskais orķestris Valērija Gergijeva vadībā. Šajos teātros regulāri viesojas pasaules slavenākie orķestri un diriģenti, kā arī labākās baleta trupas. Latvijas Nacionālajam baletam ir liels gods būt to vidū. Mūsu impresārijs Roberto Džovanardi joprojām saņem sajūsmas pilnus zvanus gan no Brešas, gan Udīnas, un tas nozīmē, ka nākamajās sezonās mūs atkal aicinās doties viesizrādēs,» stāsta Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Aivars Leimanis.

Savukārt svētdien, 14. decembrī, Latvijas Nacionālais balets pirmo reizi viesosies Latgales koncertzālē «Gors» Rēzeknē. Pētera Čaikovska baletā «Riekstkodis» galvenajās lomās iejutīsies Baiba Kokina un Zigmārs Kirilko.

Latvijas Nacionālajā operā iespēja noskatīties baletu «Riekstkodis» būs 21.decembrī, 4. un 18. janvārī un 8. februārī, bet balets «Korsārs» Rīgā šosezon skatāms vēl tikai vienu reizi – 22. maijā.

www.opera.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu