Sūzana Sarandona nopeļ Vudiju Allenu un Donaldu Trampu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktrise Sūzana Sarandona svētdien filmas «Thelma&Louise» («Telma un Luīze») 25.jubilejas pasākumā Kannu kinofestivālā nopēlusi kinorežisoru Vudiju Allenu un ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu, vēsta laikraksts «The Guardian».

Pasākuma laikā žurnālists lūdza Sarandonai komentēt Allena izteikumus, ka viņam «neesot, no kā iedvesmoties», lai kādreiz uzņemtu filmu par jauna vīrieša attiecībām ar vecāku sievieti. Kinolentē «Cafe Society», ar ko tika atklāts Kannu kinofestivāls, tāpat kā daudzās citās Allena kinolentēs attēlotas attiecības starp vecāku vīrieti un par viņu daudz jaunāku sievieti.

«Man nav nekā laba, ko pateikt par Vudiju Allenu, tāpēc domāju, ka mums par to nevajadzētu runāt,» sacīja Sarandona.

Viņa atsaucās uz Allena adoptētās meitas Dilanas izteiktajām apsūdzībām, ka patēvs viņu bērnībā esot seksuāli izmantojis. «Es uzskatu, ka viņš uzbruka bērnam. Es nedomāju, ka tas ir pieļaujami,» norādīja Sarandona. «Šeit palika ļoti klusi, taču tā ir taisnība.»

Vēlāk Sarandonai lūdza izteikties par to, kas varētu notikt, ja par ASV prezidentu kļūtu Tramps. Sarandona atbildēja, ka neprognozējot Trampa uzvaru, jo viņš «aizbaidījis tik daudzas minoritātes un sievietes».

Viņa piebilda, ka Tramps nevarētu īstenot savus solījumus, ja tomēr kļūtu par prezidentu. «Nav nozīmes, ko Tramps domā, jo neko no tā nevarēs īstenot,» viņa skaidroja. «Interesanti, ka Tramps runā par neiespējamām lietām. Tās nav draudīgas. Saprotams, ka viņš nebūvēs mūri un ka viņš nevarēs izsūtīt no ASV visus musulmaņus. Šīs lietas nav iespējams īstenot.»

«Tomēr viņš izdarīja briesmīgu lietu - viņš leģitimēja rasismu un homofobiju, lai iegūtu neapmierinātu auditoriju, kura vēlas kaut ko autentisku. Lai to panāktu, viņš pauda, ka ir pieņemami būt vardarbīgam. Tāpēc viņa atbalstītāju vidū ir kukluksklans. Tas ir patiešām briesmīgi, neskaitot faktu, ka Amerika izskatās muļķīgi,» pauda Sarandona.

Februārī Tramps izpelnījās asu nopēlumu par vilcināšanos nosodīt kukluksklanu (KKK) un tā bijušo līderi Deividu Djūku, kurš pauda atbalstu ekscentriskajam uzņēmējam un politiķim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu