"The Stooges" izdos jaunu albumu "The Weirdness"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igijs Pops kopā ar grupu "The Stooges" 20.martā izdos pirmo studijas albumu kopš 1973.gadā iznākušā "Raw Power", un tam sekos arī koncertturneja pa visu pasauli.

Stīva Albini producētā albuma nosaukums ir "The Weirdness", un tajā iekļauti tādi skaņdarbi kā "Greedy Awful People" un "End of Christianity". Ierakstu izdos ierakstu kompānija "Virgin Records", kas izdevusi arī pēdējos Popa solo studijas albumus.

Pops apvienojies ar "The Stooges" dalībniekiem brāļiem Ronu un Skotu Eštoniem, bet 1975.gada 10.februārī nomirušā oriģinālā basista Deiva Aleksandera vietu ieņēmis Maiks Vats.

"The Stooges" pēdējais studijas albums "Raw Power" tika izdots 1973.gadā, kad Pops sirga ar smagu atkarību no heroīna. Ar drauga mūziķa Deivida Bovija palīdzību viņš pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu vidū sāka veiksmīgu solokarjeru ar albumiem "The Idiot" un "Lust for Life".

Sava 2003.gada albuma "Skull Rising" ieraksta laikā Pops piezvanīja brāļiem Eštoniem, kas piekrita piedalīties četru albuma skaņdarbu ierakstīšanā. Tajā pašā gadā grupa ar basģitāristu Vatu Koačellas mūzikas festivālā Kalifornijā nospēlēja savu pirmo kopējo koncertu pēc 30 gadu pārtraukuma. Tam sekoja arī kārtīga koncertturneja.

Kā jau ziņots, 5.decembrī Pops kopā ar "Stooges" muzicēja arī Rīgā, izpelnoties cienītāju un rokmūzikas apskatnieku atzinīgas atsauksmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu