F-E-N-O-M-E-N-S Biedriņš: pieraksts NBA vēsturē! (46)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Klusā okeāna Austrumu piekrastē trešdien no rīta notika basketbola spēle starp divām Kalifornijas komandām, kurā piedalījās arī latvietis Andris Biedriņš. It kā jau nekas tāds īpašs - septiņi precīzi metieni no spēles, seši precīzi soda metieni no sešiem, 14 atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni...

Vārdu sakot, tas, ko šorīt agri pēc Latvijas laika paveica Andris Biedriņš, jau ir ierakstīts NBA rekordu grāmatās. Vēl tikai 20 gadus vecais latvietis vakar nospēlēja savas karjeras labāko spēli, palīdzot "Warriors" savā laukumā ar 126:113 uzvarēt Sakramento "Kings".

"Warriors" tā bija 11. uzvara 22 spēlēs, kas Rietumu konferencē dod desmito vietu. Jau rīt "karotāji" savā laukumā tiksies ar Hjūstonas "Rockets".

Biedriņš šorīt Oklendā 39 minūšu laikā guva 20 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, un devīto reizi sezonā viņa kontā bija "double-double"!

Tomēr arī tas vēl ir tīrais sīkums, salīdzinot ar to, kādas sajūtas pārņem, spēles protokolā aplūkojot Biedriņa metienu precizitāti. Ar 100% precizitāti raidot grozā visus savus metienus (!!!) gan no spēles (2p 7/7), gan, ticiet vai ne, arī no soda metienu līnijas (sm 6/6!), Biedriņš ir kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kas guvis tik daudz punktu un izcīnījis tik daudz atlēkušo bumbu, vienlaikus uzrādot tik augstu precizitāti kā no spēles, tā arī no soda līnijas...

Biedriņš šajā mačā izcēlās vēl ar trīs rezultatīvām piespēlēm, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, kā arī četrreiz kļūdījās un saņēma četras personīgās piezīmes.

NBA statistikas ailēs Biedriņš šobrīd ieņem otro vietu no spēles realizēto metienu precizitātē, ir piektais labākais bloķētājs (2,41 bl. vid. sp.), 12. labākais atlēkušo bumbu vācējs (9,7 vid. sp.) un 88. rezultatīvākais spēlētājs (11,5 vid. sp.).

Spēlē pret "Kings" karjeras rekordu sasniedza Metss Bārnes, kas guva 32 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. 21 punktu uzvarai pievienoja Francijas izlases uzbrucējs Mikaels Pjetrī, bet Maika Danlīvija kontā 20 punkti. Bairons Deiviss - 14 punkti un 13 rezultatīvas piespēles.

"Warriors" šo spēli aizvadīja faktiski sešu cilvēku sastāvā, jo savainojuma dēļ nespēlēja ne Trojs Mērfijs, ne Džeisons Ričardsons, ne Aiks Diogu.

32 punktus zaudētājiem guva Kevins Mārtins.

Citu spēļu rezultāti: Atlantas "Hawks" - Denveras "Nuggets" 87:100, Milvokī "Bucks" - Sietlas "SuperSonics" 94:93, Hjūstonas "Rockets" - Losandželosas "Lakers" 94:102.

Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu