Jauns sabiedrotais cīņā ar lieko svaru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Cīņa ar lieko svaru... Daļai cilvēku šī vārdkopa liek paraustīt plecus, garlaikoti atmest ar roku vai pat pasmīnēt, bet ļoti daudziem tā nozīmē tieši to – nebeidzamu cīņu, stratēģijas un taktikas maiņu, līdzekļu un paņēmienu izvēli, uzvaras un diemžēl arī zaudējumus. Katrs, kurš kaut reizi mūžā ir pieteicis karu tauku spilventiņiem, «riepai» ap vidukli un citiem nejaukiem, viltīgiem un parasti visai prasmīgiem uzbrucējiem, ir meklējis sabiedrotos, vismaz padomdevējus. Tādu nav mazums. Radītas neskaitāmas teorijas, programmas, grāmatas, raidījumi. Prieks par tiem, kuri jau atraduši tādu, kas palīdz. Pārējiem apgāds «Lietusdārzs» piedāvā jaunu iespēju, ko sniedz Gerija Tauba (Gary Taubes) grāmata «Kāpēc mēs pieņemamies svarā?» (Why We Get Fat: And What to Do About It).

Gerijs Taubs ir amerikāņu pētnieks, rakstnieks un visā pasaulē pazīstams uztura speciālists. Ieguvis izglītību Hārvarda universitātē un Stenforda universitātē, autors veicis augstu novērtētus pētījumus par veselības un uztura jautājumiem. Īpašu uzmanību viņš pievērsis mūsdienās populārajām diētām, vielmaiņai un izplatītākajiem mītiem par svaru un aptaukošanos.

Kāpēc mēs pieņemamies svarā? Kuri pārtikas produkti veicina aptaukošanos? Kuri to novērš? Vai izvairīties no taukiem? Un ogļhidrātiem? Kā vienkāršā veidā līdzsvarot uzturu, lai cīņa par veselīga svara nodrošināšanu nelaupītu laiku, enerģiju un līdzekļus?

Šie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem Gerijs Taubs sniedz izsmeļošas atbildes, kas pamatotas ar jaunākajiem uzturzinātnes pētījumiem. Autors soli pa solim palīdz izprast, kā gādāt par veselīgu svaru un neapjukt, izvēloties starp neskaitāmām mūsdienās populārām diētām, to vidū Atkinsa, ogļhidrātu, šķiedrvielu diētu un daudzām citām.

Gerijs Taubs atmasko daudzus izplatītus mītus par veselīgu uzturu, aptaukošanos un pārtikas produktiem.

Autors ne vien sniedz detalizētu svara uzturēšanas programmu, bet arī atklāj, kāda ir patiesā kaloriju, olbaltumvielu, ogļhidrātu, taukvielu un šķiedrvielu nozīme cilvēka uzturā. Izsmeļošie skaidrojumi palīdz izprast, kādēļ cilvēki pieņemas svarā, kāda ir ģenētikas nozīme svara jautājumos, kurus produktus nepieciešams patērēt un no kuriem noteikti jāizvairās.

Foto: publicitātes

««Kāpēc mēs pieņemamies svarā?» ir nozīmīgākā uzturzinātnes grāmata, kāda jebkad uzrakstīta. Gerijs Taubs ikvienu rakstīto vārdu pamato ar pārliecinošiem pētījumiem un palīdz izprast sarežģīto vielmaiņas procesu un to, kas ietekmē veselīga svara uzturēšanu,» tā raksta Amazon.com.

No angļu valodas tulkojusi Anna Krumholce.

www.lietusdarzs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu