Trio «Art-i-Shock» atskaņos Arvo Perta «Fratres»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Savisko-Jēkabsone

Spīķeru koncertzālē festivāla «Eiropas Ziemassvētki» laikā, 12. decembrī plkst.19, trio «Art-i-Shock» koncertā atskaņos Arvo Perta «Fratres», informēja «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Koncerta programmā skanēs ne tikai «Fratres», bet arī tango lielmeistara Astora Pjacollas kompozīcija «Ziema» no «The Four Seasons of Buenos Aires», Alfrēda Šnitkes «Klusā nakts», Ludviga van Bēthovena un Toši Ičijanagi mūzika.

Trio «Art-i-Shock» sastāva ziņā ir neordinārs ansamblis, kas dibināts teju nejauši, kad tā dalībnieces - čelliste Guna Šnē, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un pianiste Agnese Egliņa bija nominētas «Lielajai mūzikas balvai 2010» kategorijā «Par darbu ansamblī» un, kaut pazīstamas gadiem, pirmoreiz muzicēja kopā uz Latvijas Nacionālās operas skatuves balvas pasniegšanas ceremonijā.

Šobrīd trio stilistiski un žanriski daudzveidīgajā repertuārā ir gan skaņdarbu pārlikumi, gan oriģinālkompozīcijas, tostarp pašu mūziķu iniciēti dažādu paaudžu latviešu komponistu jaundarbi. «Art-i-Shock» radošajā biogrāfijā ir gan autorprogrammas, gan sadarbība ar video, gaismu un modes māksliniekiem un pat saspēle ar orķestri. Trio ir muzicējis koncertos vairākās Latvijas pilsētās, arī dažādos festivālos. Mūziķes ir uzstājušās arī Lietuvā un Gibraltārā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu