Kārtainie žāvēto augļu cepumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Meirāns, Četras sezonas

Lai gan, kā jau jebkuri cepumi, tie gandrīz nekad nav īpaši veselīgi, tomēr, ja sastāvā ir daudz žāvēto augļu un riekstu, pārņem sajūta, ka tie ir daudz veselīgāki un organismam nepieciešamāki. Arī ar šiem ir tieši tāpat.

Sastāvdaļas

  • 250 g kārtainās mīklas
  • 75 g rozīņu
  • 75 g gaišo aprikožu
  • 100 g valriekstu
  • 1 ēd.k. medus, šķidrs
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 50 g marcipāna
  • 1 citrona mizas, sarīvētas
  • 1 olas dzeltenums, sajaukts ar 1 ēd.k. ūdens

Rezultāts

  • 40 gab.

Pagatavošana

  1. Uz dēlīša izber žāvētos augļus un riekstus un smalki sakapā. Visu sajauc ar medu un apelsīnu sulu, lai visi augļi pārklājas. Liec katliņā un pavāri, ik pa laikam apmaisot, kādas 5–7 minūtes, tā ka sula iztvaiko. Atdzesē.
  2. Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā ieklāj cepampapīru.
  3. Uz galda virsmas izkaisi miltus un tad izrullē mīklu aptuveni 30 x 40 cm lielumā. Pārsmērē ar olas dzeltenuma un ūdens maisījumu. Klāj virsū žāvēto augļu maisījumu, ar rupjo rīvi uzrīvē virsū marcipānu un pārber ar citrona miziņu, atstājot 4 cm brīvus no tālākās pretējās malas. Kad viss vienmērīgi pārklāts, sāc rullēt mīklu pēc iespējas blīvāk virzienā prom no sevis (it kā veidotu ruleti). Atstāj ar savienojuma vietu uz leju.
  4. Ar ASU nazi sagriez 1 cm resnās šķēlēs. Liec uz sagatavotās pannas, starp cepumiem atstājot 2 cm atstarpi. Pārsmērē ar olas un ūdens maisījumu. Liec cepties aptuveni 15 minūtes vai līdz cepumi skaisti zeltaini. Atdzesē 2 minūtes uz pannas un tad uz restītes.


Recepte - Signe Meirāne

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu