Zināms pašmāju Eirovīzijas "melnais saraksts" (73)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzija paziņojusi Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases pusfinālistus, kuru vidū šogad valda liela autoru un izpildītāju dažādība – ir gan jauni mūziķi, gan pieredzējuši skatuves mākslinieki, kā arī ārzemju autori.

Eirodziesmas pusfināla koncerti LTV1 ēterā būs skatāmi 2007. gada 27. janvārī un 3. februārī: 10 dziesmas, kas skanēs nacionālajā finālā, noteiks televīzijas skatītāji telefonbalsojumā un LTV apstiprināta žūrija.

Nacionālās atlases fināls jau tradicionāli notiks Ventspilī, šoreiz – 24. februārī.

Pusfinālā iekļuvušās Latvijas autoru kompozīcijas ir "Gonki", kuras mūzikas autori ir Intars Busulis un Kārlis Lācis, teksta autors Sergejs Timofejevs, izpilda Intars Busulis. Rūtas Reinikas dziesma "Little bit of this", kuru izpilda grupa "VIA meitenes", Ingara Viļuma kompozīcija "In our life", izpilda Iveta Baumane. Artūra Palkēviča dziesma "I will", kuras teksta autore ir Iveta Priede, izpilda - Beate. Anastasijas Poļipinas dziesma "Feels like heaven", kuras teksta autors ir Roberto Meloni, izpilda Stacey. Gunāra Kalniņa kompozīcija "What love can do to me", izpilda Gunārs Kalniņš un Jolanda Suvorova. Indras Klimovičas, Ievas Rudzītes, Antras Lantes un Nelli Bubujancas dziesma "Can''t buy good lovin", kuru izpilda grupa "Red Bee". Laura Valtera dziesma "Always", izpilda grupa "Ēnas". Valtera Frīdenberga dziesma "Close your eyes", kuru izpilda Aija Andrejeva. Laura Reinika kompozīcija "Take off your mask", kuru izpildīs Liene Šomase.

Divas Mārtiņa Freimaņa kompozīcijas "Bye my baby, bye" un "Boys never tell they''re sorry", kuras izpilda attiecīgi grupas "Morning After" un "H2O". Igetas Gaiķes dziesma "?", kuru izpilda Igeta Gaiķe un grupa "Baļņi". Artūra Palkēviča "Always and forever", kuras teksta autors ir Roberto Meloni un izpilda Elli U. Grupas "Re:public" dziesma "Home". Grupa "Klaidonis" ar dziesmu "My vow to you".

Savukārt no ārvalstu autoriem pusfinālā iekļuvušas dziesmas "The legends of rock''n roll", kuras autors ir Roberts Velss (Robert Wells) no Zviedrijas, un "Tomorrow", kuras autors ir Šjels Jenstigs (Kjell Jennstig). Abu dziesmu izpildītāji vēl tiks meklēti.

Vēl pusfinālā iekļuvusi dziesma "You ar losing me", kuras autors ir Markoss Ubeda (Marcos Ubeda) no Zviedrijas, to izpildīs dziedātāja Ksenija. Dziesmu "Trans-European Express", kuras autore ir Virdžinija Bareta (Virginia Barrett), izpildīs Elli U.

Konkursa žūrijā, kura no 106 dziesmām izvēlējās 20 pusfinālistes, šogad kopā ar Latvijas Televīzijas pārstāvjiem darbojās grupas „Cosmos”, „MTV Baltic” pārstāve Guna Zučika, mūzikas žurnālists Sandris Vanzovičs, norvēģu grupa „Wig Wam”, Moldovas grupa"Zdob-si-Zdub", slovēņu mākslinieks Mario Galunics un viens no Lietuvas populārākajiem mūziķiem Andrus Msamontovs.

Eirovīzijas dziesmu konkurss noritēs jau 52. reizi, bet Latvija tajā piedalīsies astoto gadu.

Komentāri (73)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu