Top10 šā gada pelnošākie mūziķi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/AP

Biznesa žurnāls «Forbes» apkopojis datus par šā gada pelnošākajiem mūziķiem. Daudzi no šiem mūziķiem naudu sapelnījuši ne tikai ar mūziku, bet arīdzan ar dažādām blakus lietām. Pārsteidzoši, ka pirmajā desmitniekā atrodami arī tādi roka veterāni kā grupa «Eagles» un «Bon Jovi», kas jaunus albumus šogad nav izdevuši. Lūk, pirmais desmitnieks.

 
Tobijs Kīts (Toby Keith)
Tobijs Kīts (Toby Keith) Foto: AFP/LETA

10. Toby Keith ($65 miljoni)

Kantri dziedonis Tobijs Kīts (Toby Keith) pamanījies gada laikā nopelnīt 65 miljonus dolāru. Amerikāņiem patīk dziesmas par lodēm un ieročiem.

 
Foto: Reuters/ScanPix

9. Calvin Harris ($66 miljoni)

Skotu mūziķis un producents Kalvins Hariss (Calvin Harris) ir sniedzis vairāk nekā 100 koncertu, katrā no tiem nopelnot aptuveni 195 000 dolāru. Kā galveno panākumu iemeslu viņš min lielo deju mūzikas popularitāti. «Es patrāpījos īstajā vietā un īstajā laikā,» viņš saka.

 
Foto: Reuters/ScanPix

8. Paul McCartney ($71 miljons)

72 gadus vecais bītls Pols Makartnijs (Paul McCartney) ir enerģijas pilns - viņš staro, dauzās, intervijās dzen jokus un visādi citādi apliecina, ka ir labā formā. Iemesls šādai vitalitātei, jaunam radošam cēlienam ir neviens cits kā 2011. gadā apņemtā jaunā sieva, amerikāņu uzņēmēja Nensija Ševela (Nancy Shevell), kas iedvesmojusi Polu jauniem varoņdarbiem. Arī jaunam albumam «New», kas klajā laists pagājušogad.

 
One Direction
One Direction Foto: Scanpix/Reuters

7. One Direction ($75 miljoni)

Bez komentāriem. Šo īru/britu boibendu visā pasaulē pavada spiedzošo pusaudžu meiteņu bari. Koncerti izpārdoti!

 
Foto: AP

6. Justin Bieber ($80 miljoni)

Pēdējā laikā 20 gadus vecais kanādiešu dziedātājs Džastins Bībers (Justin Bieber) vairāk uzmanības izpelnījies ar skandalozu uzvedību nekā ar mūziku. Tomēr «Forbes» veidotajā aptaujā tieši šis tīņu meiteņu elks ierindots 6. vietā.

Bībers gada griezumā nopelnījis 80 miljonus dolāru. Lielāko daļu ienākumu viņš guvis, pateicoties savai pasaules turnejai «Believe». Mūziķis kopumā sniedza 67 koncertus, par kuriem honorārā saņēma 69,9 miljonus dolāru.

 
Brūss Springstīns
Brūss Springstīns Foto: REUTERS/ScanPix

5. Bruce Springsteen ($81 miljons)

Amerikāņu mūziķis Brūss Springstīns turpina koncertēt un pelnīt.

 
Bon Jovi
Bon Jovi Foto: Scanpix/Reuters

4. Bon Jovi ($82 miljoni)

Vēl viena grupa, kas lielāko peļņu gūst no koncertdarbības.

 
Foto: Reuters/ScanPix

3. Eagles ($100 miljoni)

«History of the Eagles» tūre ir izrādījusies ļoti sekmīga.

 
Foto: AFP/LETA

2. Beyonce Knowles ($115 miljoni)

Bejonsē gada ieņēmumi šogad sasniedza 115 miljonus dolāru (93 miljonus eiro), pateicoties negaidīti izdotajam albumam, veiksmīgajai koncertturnejai un koncertiem ar vīru «Jay Z», kā arī reklāmas līgumiem.

 
Dr. Dre
Dr. Dre Foto: REUTERS/ScanPix

1. Dr. Dre ($620 miljoni)

2014. gada visvairāk pelnošais mūziķis ir amerikāņu reperis un producents «Dr Dre». Hiphopa magnāts gada laikā nopelnījis 620 miljonus ASV dolāru (500 miljonus eiro), kas ir gandrīz sešas reizes vairāk nekā otrās vietas ieguvējai Bejonsē. Tā ir lielākā starpība saraksta veidošanas vēsturē. Lielākā daļa repera ienākumu nāca no mūzikas un elektropreču kompānijas «Beats». «Dr Dre» to dibināja 2008. gadā, bet maijā pārdeva tehnoloģiju gigantam «Apple» par trim miljardiem dolāru (2,4 miljardiem eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu