Nākamvasar Rīgā viesosies Maskavas mērs Lužkovs (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nākamvasar plānotā Eiropas, Krievijas un NVS valstu lielo pilsētu samita laikā Rīgā viesosies Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, šodien žurnālistiem sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs un vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) šodien Rīgas domē tikās ar Maskavas pilsētas valdības delegāciju, kuru vada Maskavas valdības ministrs, Patēriņa tirgus un pakalpojumu departamenta vadītājs Vladimirs Mališkovs.

Tikšanās laikā runāts par jūlija beigās gaidāmo samitu, apspriestas pasākuma tehniskās detaļas, kā arī apstiprināta Lužkova vizīte.

Ušakovs norādīja, ka uz samitu, kuru Rīga rīkos kopā ar Maskavu, varētu ierasties 70-80 lielo pilsētu mēri no Eiropas un Āzijas valstīm, iespējams, varētu būt kādi pārstāvji arī no ASV. Samita tēma būšot par pilsētu lomu ekonomikas veicināšanā.

Tagad plānots organizēt darba grupu, kurā Maskavas pusi pārstāvēs Mališkovs, bet Rīgu - Šlesers. Nākamā tikšanās paredzēta februārī Maskavā.

Mališkovs žurnālistiem atzina, ka šī bijusi ļoti konkrēta un lietišķa tikšanās. Maskavas pārstāvis uzsvēra, ka plānotais forums būšot ļoti nozīmīgs ne tikai Latvijai, bet arī visam reģionam.

"Rīga ir ļoti skaista pilsēta, un to vajadzētu darīt pazīstamu visā pasaulē," sacīja Mališkovs. Ministrs arī atzīmēja, ka Rīgas ostai esot labas perspektīvas, jo uz to ir laba satiksme, bet Sanktpēterburgas osta esot pārslogota.

Šlesers norādīja, ka lielo pilsētu mēri samita laikā apmeklēšot gan Rīgas brīvostu, gan "AMO Plant" rūpnīcu Jelgavā. "Mēs rādīsim attīstību un savus nozīmīgākos objektus," teica vicemērs.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu