"Ieroču baronu" Butu var apmainīt pret Hodorkovski (34)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Medijos parādījušās spekulācijas par to, ka Krievija gatava darīt daudz, lai ASV piekristu atbrīvot par narkotiku kontrabandu arestēto krievu Viktoru Butu, kurš nereti dēvēts arī par "ieroču baronu".

Buts tika arestēts Taizemē un vēlāk izdots Amerikas Savienotajām Valstīm. Laikraksts "Argumenti ņedeļi", atsaucoties uz Krievijas specdienestu sniegtu informāciju, ziņo, ka Krievija apmaiņā pret Butu varētu piekrist atbrīvot notiesāto bijušo naftas kompānijas "Jukos" vadītāju Mihailu Hodorkovski. Turklāt šī maiņa varot notikt pavisam drīz, proti, jau Ziemassvētkos.

Mihails Hodorkovskis Krievijā notiesāts par izvairīšanos no nodokļiem un citiem pārkāpumiem. Tagad, kad tuvojas Hodorkovskim piespriestā cietumsoda beigu termiņš, pret viņu sākta vēl viena krimināllieta. Tiesību eksperti Hodorkovska tiesāšanu asi kritizējuši, uzskatot, ka tiesvedība ir politizēta.

"Argumenti nedeļi" atgādina, ka jau vasarā spiegu skandāla ietvaros ASV un Krievijas starpā tika veikta vērienīga ieslodzīto apmaiņa - pret 10 ASV arestētajiem Krievijas spiegiem Krievija iemainīja četrus it kā rietumvalstu spiegus. Tagad izskatoties, ka vienīgā kandidatūra maiņai pret Butu esot Hodorkovskis. Hodorkovskis iepriekš gan izteicies, ka Krieviju nepametīs, taču tagadējā krimināllietā viņam draud pat vēl 14 gadus ilgs cietumsods. Jāatgādina, ka sprieduma nolasīšana Krievijā patlaban atlikta uz decembra beigām. Izdevums gan norāda, ka šādam maiņas scenārijam varētu nepiekrist premjerministrs Vladimirs Putins, kurš pret Hodorkovski noskaņots īpaši negatīvi.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu