Visvairāk "Zelta globusiem" izvirzīta filma "Atonement"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien paziņoti prestižo kinoindustrijas balvu "Zelta globusu" pretendenti, un visvairāk balvām izvirzīta filma "Atonement".

Otrā pasaules kara sāga "Atonement" saņēmusi septiņas nominācijas, ieskaitot "Labāko dramatisko filmu".

Konkurenci tai šajā kategorijā veidos vēl sešas filmas: "American Gangster", "Eastern Promises", "The Great Debaters", "Michael Clayton", "No Country For Old Men" un "There Will Be Blood".

Otrā vietā pēc nomināciju skaita ir filma "Charlie Wilson''s War", kas pretendē uz piecām balvām, ieskaitot gada labākās kinokomēdijas vai mūzikla laurus, ko tai mēģinās atņemt komēdija "Juno" un trīs mūzikli - "Hairspray", "Sweeney Todd" un "Across The Universe".

Uz labākā drāmas aktiera balvu pretendē Džeimss Makevoijs ("Atonement"), Džordžs Klūnijs ("Michael Clayton"), Daniels Dejs-Luiss ("There Will Be Blood"), Denzels Vašingtons ("American Gangster") un Vigo Mortensens ("Eastern Promises").

Par labākās drāmas aktrises godu sacentīsies Keira Naitlija ("Atonement"), Keita Blanšeta ("Elizabeth: The Golden Age"), Džūllija Kristija ("Away From Her"), Andželina Džolija ("A Mighty Heart") un Džodija Fostere ("The Brave One").

"Zelta globusus" piešķir aptuveni 90 Holivudas Ārzemju preses asociācijas locekļi, ar kuru palīdzību tiek arī noskaidroti galvenie pretendenti uz kinoindustrijas augstākajiem apbalvojumiem "Oskariem".

2008.gada "Zelta globusu" pasniegšanas ceremonija notiks 13.janvārī Beverlihilsā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu