Jaunajā gadā Rīgas Domā skanēs opera bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

7. janvārī, plkst.18 Rīgas Doma kapitula zālē notiks režisora Vara Klausītāja jaunākā izrāde - zīmējumu opera «Dāsnumātika», kurā bērniem tiks mācīts devīgums un dāsnums, informē kustības «Mans Doms» projekta vadītājs Gatis Vectirāns.

Izrādē Čārlza Dikensa populārā stāsta «Ziemassvētku dziesma» darbība ir pārcelta uz garu un eņģeļu skolu, kurā audzēkņu mācību materiāls ir cilvēks. Šoreiz tas ir skopais baņķieris Druvis, kuram jātiek galā ar dažādiem pārbaudījumiem, lai kļūtu par dāsnāku un labāku cilvēku. Kopā ar Druvi «Dāsnumātikas» kursa liecību būs iespēja saņemt arī visiem izrādes apmeklētājiem.

Izrāde tapusi sadarbojoties ar dramaturģi Rasu Bugavičuti, dzejnieci Annu Auziņu, horeogrāfi Agnesi Bordjukovu, scenogrāfu Rūdolfu Baltiņu, gaismu mākslinieku Jāni Sniķeri un tērpu mākslinieci Gerdu Zandersoni. Izrādes veidošanā piedalījušies arī Rīgas Doma kora skolas meiteņu kora ansamblis Airas Birziņas vadībā, vīru ansamblis vadītāja Pētera Vaickovska vadībā, mūziķu grupa «The Quinters», kā arī aktieri Marta Ančevska un Klāvs Melliss.

Zīmējumu operā tiks atskaņotas Kaspara Zemīša oriģinālkompozīcijas gan instrumentālā izpildījumā, gan Rīgas Doma kora skolas meiteņu un vīru koru ansambļu priekšnesumā.

Pirmās izrādes laikā gūtie ienākumi tiks izmantoti nākamās dienas izrādes organizēšanā, kas būs dāvinājums bērnu nama bērniem.

Biļetes iespējams nopirkt «eKase.lv» un Rīgas Doma kasē. Vietu skaits ir ierobežots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu